«Ο Αντώνης Σαμαράς ενθάρρυνε τις κινητοποιήσεις» - iefimerida.gr

«Ο Αντώνης Σαμαράς ενθάρρυνε τις κινητοποιήσεις»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προκάλεσε η σημερινή απεργία των ταξί, αλλά κυρίως το χάος που προκλήθηκε στην Αττική από τις κινητοποιήσεις. Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισήμανε σε ανακοίνωση του πως η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι αυτοκινητιστές «είναι απαράδεκτη» και «στερείται κάθε ουσιαστικής αιτιολογίας».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο διάλογος για τους κανόνες απελευθέρωσης του επαγγέλματος, που κατά το ν. 3919 έχει συντελεστεί από τις 2 Ιουλίου, έχει ήδη ξεκινήσει με την προ δεκαημέρου επίσημη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαλόγου, όπως αναφέρει το υπουργείο, οι προτάσεις των ιδιοκτητών ταξί εστάλησαν μόλις την περασμένη βδομάδα και οι ίδιοι, χωρίς καν να περιμένουν την απάντηση του υπουργείου, προχώρησαν στη 48ωρη απεργία τους, «προφανώς μετά την πολιτική ενθάρρυνση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Α. Σαμαρά».

«Οι μορφές κινητοποιήσεων, που επέλεξαν οι ιδιοκτήτες των ταξί, είναι όχι μόνο από κάθε άποψη απαράδεκτες, αλλά και δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα» τονίζει το υπουργείο και προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση, η απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά, ο διάλογος θα εξελιχθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο από την πρώτη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κάλεσε τους εκπροσώπους του κλάδου να επιδείξουν στάση ευθύνης μπροστά στην «κυβερνητική ανευθυνότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά «Αντί να απολογηθεί για το χάος που προκάλεσε η βεντέτα του με τον κ. Ρέππα και η παράλογη απόφασή του να ακυρώσει, με το "έτσι θέλω", τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους οδηγούς «ταξί», ο κ. Ραγκούσης ανακαλύπτει συνωμοσίες για δήθεν πολιτική ενθάρρυνση στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Ο κ.Μιχελάκης έκανε λόγο για "πολιτική αθλιότητα", υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ ήταν το πρώτο κόμμα που έσπευσε να καλέσει τους οδηγούς ταξί να ανοίξουν αμέσως το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, με τις δηλώσεις του ο κ. Ραγκούσης αποδεικνύει ότι "το ΠΑΣΟΚ παραμένει και σήμερα ανεύθυνο και δημαγωγικό κόμμα, όπως ήταν και προεκλογικά", ενώ επισημαίνει πως ο κ. Ραγκούσης "στην προσπάθειά του να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του, παίζει επικοινωνιακά παιχνιδάκια με ανεύθυνους και κακοήθεις ισχυρισμούς".

Στη ΝΔ υποστηρίζουν πως η ευθύνη για το χάος που έχει προκληθεί από την απεργία των ταξί, είναι αποκλειστικά ευθύνη του κ. Ραγκούση , κάτι που προκύπτει και από το γεγονός ότι ως συντονιστής, έως πρόσφατα, του κυβερνητικού έργου δεν είχε φέρει καμία αντίρρηση στη συμφωνία του τέως υπουργού Δ. Ρέππα με τους οδηγούς ταξί.

"Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος, από τη θέση που είχε την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, υπήρξε υποκινητής στείρων αντιδράσεων, αντί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι», τονίζει ο κ. Μιχελάκης.

Το Υπουργείο Υποδομών απάντησε με νέα ανακοίνωση αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να ακολουθεί το δρόμο του ανεύθυνου λαϊκισμού, δίνοντας τώρα μάχη να μην προχωρήσει η απελευθέρωση των ταξί.»


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ