Στο εδώλιο και πάλι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος - iefimerida.gr

Στο εδώλιο και πάλι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης θα καθίσει την Τρίτη ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για τη δίκη του σε δεύτερο βάθμο για την υπόθεση υπεξαίρεσης 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Οκτώ μήνες μετά την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο άλλοτε γενικός γραμματέας του δήμου και «δεξί χέρι» του, Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Σαξώνης (επίσης καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη) θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Μαζί τους και οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αντιστοίχως, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, αφήνοντας τους ελεύθερους μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη.

Με αλλεπάλληλες επιστολές του μέσα από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος διατείνεται ότι «δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπεξαίρεση», που σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου υπολογίστηκε σε περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Υποστηρίζει ακόμη πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αναφέρει ότι άδικα σπιλώθηκε το όνομά του, ενώ όπως λέει, η υπεξαίρεση ξεκίνησε πριν αυτός αναλάβει τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ