Μπαλτάκος: Μελανή σελίδα για την Ελλάδα η Τρόικα και το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Μπαλτάκος: Μελανή σελίδα για την Ελλάδα η Τρόικα και το Μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά κατά της Τρόικα εξαπέλυσε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος χαρακτήρισε το Μνημόνιο και τους εκπροσώπους των δανειστών «μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας».

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM, ο Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας για το κυβερνητικό πλάνο, σχολίασε πως «όλη η προσπάθεια γίνεται για να σταθούμε στα πόδια μας και έτσι να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτούς όσο πιο γρήγορα γίνεται», ενώ αναφέρθηκε και στο πρωτογενές πλεόνασμα υποστηρίζοντας πως χωρίς αυτό «είμαστε σβησμένοι από τον χάρτη»».

Στη συνέχεια, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, μίλησε με αιχμηρά σχόλια κατά της Τρόικα, δηλώνοντας: «Δεν μπορεί να πει κανείς το ανάποδο, ότι η Τρόικα είναι μια φωτεινή σελίδα στην ιστορία της χώρας. Επιπλέον, πράγματι χρηματοδότησε τη χώρα, αλλά την τρόικα εμείς τη φέραμε. Δεν ήρθε μόνη της. Εμείς τη φέραμε, με τις συμπεριφορές και τις πολιτικές δεκαετιών και δεν είναι θέμα ευθύνης τώρα, εάν φταίει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ πιο πολύ. Το σίγουρο είναι ότι εμείς τη φέραμε και εμείς θα την αναγκάσουμε να φύγει, πετυχαίνοντας τους στόχους μας. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Παράλληλα, ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε και για την «αντίσταση» στις απαιτήσεις της Τρόικα, παραλληλίζοντας την σημερινή κατάσταση με την Επανάσταση του 1821: «Ο βαθμός αντίστασης στην τρόικα και στις πιέσεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αντιστάσεις του Πρωθυπουργού του ίδιου. Ο Πρωθυπουργός, όταν κατορθώνει να διοικεί τη χώρα με 29% στην πιο δύσκολη κρίση που πέρασε από την Επανάσταση του 1821 – γιατί δεν νομίζω να υπήρξε δυσχερέστερη πρωθυπουργία από του Σαμαρά τώρα – δεν νομίζω ότι πείθει κανέναν ότι δεν θα το καταφέρει, ιδιαίτερα μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος που σημαίνει ότι έχει τα χέρια του λυμένα. Προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος».

Εκλογές μόνο από ατύχημα

Κλείνοντας, ο Τάκης Μπαλτάκος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εκλογών, τονίζοντας .ότι παρά τις επιδιώξεις του Μαξίμου, μπορεί να προκύψουν από «ατύχημα»: «Δεν βολεύει ούτε τη χώρα ούτε αυτόν που κάνει τις εκλογές. Και αν η Τρόικα επιμείνει σε αυτό, τόσο το χειρότερο γι' αυτούς. Πιστεύω ως ορθό αυτό που είπε ο Στουρνάρας. Ότι πρέπει να σέβονται περισσότερο τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, οι οποίες έφτασαν στο έσχατο σημείο. Δεν πάει άλλο. Όποιος λοιπόν δεν τις σέβεται – και πιθανόν αυτό να γίνεται αυτή τη στιγμή – θα έχει την απάντηση που ήδη η κυβέρνηση έχει δώσει, με τα λόγια του Στουρνάρα και του Πρωθυπουργού».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ