Κλαούντια Μάτολα: Η εκρηκτική Ελληνίδα dj με το ιταλικό ταμπεραμέντο - iefimerida.gr

Κλαούντια Μάτολα: Η εκρηκτική Ελληνίδα dj με το ιταλικό ταμπεραμέντο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομά της, μαζί με εκείνο της Κατερίνας Καφεντζή, έχει συνδεθεί τόσο ανεξίτηλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Εν Λευκώ» και την καλή, πολύ καλή, ψαγμένη μουσική, όσο και ο Χίτλερ με το μουστάκι του...

Ακούγεται τόσο υπέροχα μουσικό: Κλαούντια Μάτολα! Και μετά προσπαθείς να τη φανταστείς:

«Μια φορά σε ένα μαγαζί έρχεται κάποιος και μου λέει το εξής: "Μα εσύ είσαι η Κλαούντια Μάτολα; Σε φανταζόμουν ξανθιά και με βυζάρες"», έχει πει η ίδια σε παλιότερη συνέντευξή της, ανακαλώντας τα «πεσίματα» που έχει δεχτεί στην πολύχρονη πορεία της στα decks θρυλικών κλαμπς.

Αποτέλεσμα γενετικής πρόσμειξης ελληνικού (από την πλευρά της μητέρας) και ιταλικού (από την πλευρά του πατέρα) στοιχείου (οι γονείς της γνωρίστηκαν σε ένα ασανσέρ στο «Hilton» του Αμπού Ντάμπι, εκείνη είχε πάει για ένα επαγγελματικό ταξίδι και εκείνος έπαιζε μουσική), διαθέτει εκρηκτικό ταμπεραμέντο και μία φετιχιστική λατρειά για τη μουσική και τα βινύλια: «Η μαμά μου είχε τα βινύλια των Pink Floyd πριν καν αποκτήσει πικάπ».

«Πέρασε την εφηβεία της φορώντας γκέτες, Dr. Martens, κονκάρδες και σκουλαρίκια στη μύτη και τον αφαλό. Ακουγε Metallica. Αυτή ήταν και η πρώτη της συναυλία. "Εκλαιγα στο σπίτι γιατί δεν είχα λεφτά να πάω. Επαιζαν στο Σπόρτιγκ. Τελικά πήγα με τη μαμά μου".

Μικρή, δεν ονειρευόταν να κάνει επάγγελμα τη μουσική. "Απλώς αγαπούσα τη μουσική, από το λύκειο ξεκίνησα να δουλεύω ως μπαργούμαν, σπούδασα Ηχοληψία. Κάποια στιγμή στα Astra της Μυκόνου ζήτησα να παίξω αργά, χωρίς να πληρώνομαι. Αποφάσισαν να με δοκιμάσουν full time. Ουσιαστικά ο Βασίλης Τσιλιχρήστος μού είπε ότι αυτό πρέπει να κάνεις"» [από συνέντευξή της στο protothema.gr].

«King Size», του «Mercedes», του «Privilege», του θρυλικού «Remezzo», του Astra.Έχοντας περάσει 20 χρόνια πίσω από τα decks των μεγαλύτερων κλαμπς της παραλιακής και της Μυκόνου, η Κλαούντια Μάτολα ανήκει δκαιωματικά σε εκείνη την ομάδα ανθρώπων που έζησε εκ των έσω τη λαμπερή έκρηξη της αθηναϊκής διασκέδασης των 90's: του

«Κάποτε περνούσαμε καλά, δεν βαριόμασταν... Πλέον, έχουν βαρύνει οι Ελληνες. Το χαϊλίκι είχε πεθάνει πριν την κρίση. Δεν χαλαρώνουν εύκολα, είναι σφιγμένοι. Ναι, η εμπειρία στη νύχτα μπορεί να σε κάνει ψυχολόγο. Είμαι DJ τα τελευταία 10 χρόνια».

Μέσα από τις συχνότητες του ραδιοφώνου συστήθηκε στο κοινό του Best to 2005 και συνέχισε στον σταθμό En Lefko, ενώ για χρόνια την έβρισκες στο «Rock 'n' Roll» του Κολωνακίου.

«Μου αρέσει το ραδιόφωνο, το αγαπώ. Δημιουργείς εσύ την ατμόσφαιρα και δεν πας αναγκαστικά με το vibe του μαγαζιού». Πλέον τη βλέπουμε και στην τηλεόραση. «Είχα συμμετάσχει και παλιότερα στους "Δέκα Μικρούς Μήτσους" μαζί με τον Παπακαλιάτη και σε εκπομπές του Ζουγανέλη με τον Μπουλά, έχω κάνει κι έναν χρόνο υποκριτική. Δεν ήθελα να πάω αρχικά, φοβόμουν ότι δεν είχε σχέση με αυτό που κάνω, αλλά τελικά μου αρέσει. Δεν θα ήθελα ποτέ να γίνω αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Είμαι της άποψης ότι η διασημότητα μπορεί να σου κάνει κακό. Στο ραδιόφωνο είσαι χύμα, δεν χρειάζεται ούτε να βάφεσαι ή να ντύνεσαι καλά. Δεν είναι υγιές να ασχολούνται τα Μέσα με ένα πρόσωπο που δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ