Τα γκρέμισε όλα ο Harry Potter από την κορυφή του Box Office - iefimerida.gr

Τα γκρέμισε όλα ο Harry Potter από την κορυφή του Box Office

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάζεψε 168,6 εκατ. δολάρια, γκρεμίζοντας τον Μπάτμαν που είχε από το 2008 το μεγαλύτερο τριήμερο άνοιγμα Το συντριπτικό ρεκόρ των 168,6 εκατ. δολαρίων σε εισπράξεις σημείωσε "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β'", το οποίο σύμφωνα με τη "Warner Bros" αποτελεί το μεγαλύτερο τριήμερο άνοιγμα ταινίας όλων των εποχών για τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Οι περιπέτειες του Χάρι Πότερ και των φίλων του, οι οποίοι "μάχονται το "κακό" για τελευταία φορά μπροστά στους αναρίθμητους φαν τους μέσω της όγδοης κινηματογραφικής ταινίας της αγαπημένης σειράς, θα έχουν αίσιο τέλος κυρίως για τους δημιουργούς τους. Το αντίστοιχο ρεκόρ τριημέρου κατείχε μέχρι πρόσφατα η ταινία του 2008 "Μπάτμαν: Ο σκοτεινός ιππότης", με 158,4 εκατ. δολάρια.

Η τελευταία ταινία με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ, "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β'", μόνο την Παρασκευή, που ήταν η πρώτη μέρα προβολής της σε ΗΠΑ και Καναδά, έσπασε τα ταμεία, καθώς πώλησε εισιτήρια αξίας 92,1εκατ. Και με αυτό το νέο του μαγικό κινηματογραφικό φίλτρο ο Χάρι κατάφερε να "γκρεμίσει" το ρεκόρ που κατείχε από το 2009 η ταινία "The Twilight Saga: Νέα Σελήνη". Η επιτυχημένη συνέχεια της ταινίας "Λυκόφως" είχε κόψει 72,7 εκατ. εισιτήρια κατά το ντεμπούτο της στους κινηματογράφους.

"Αυτή είναι η πρώτη ταινία "Πότερ" που θα κερδίσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια στο διεθνές μποξ όφις", τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας παρακολούθησης των μποξ όφις στο Χόλιγουντ Πολ Ντεργκαραμπέντιαν. Ο ίδιος θεωρεί πως σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία παίζει τόσο το γεγονός ότι πρόκειται για την τελευταία ταινία του μικρού μάγου της συγγραφέως μυθιστορημάτων φαντασίας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αλλά και για τη μοναδική της όλης σειράς που κυκλοφόρησε σε 3D.

Εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά, η ταινία κέρδισε την Παρασκευή περίπου 75 εκατ. δολάρια σε 59 χώρες. Ανάμεσά τους και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η ταινία σημείωσε επίσης ρεκόρ εισπράξεων με 14,8 εκατ. δολάρια. Στην Ελλάδα, το επικό φινάλε της σειράς ταινιών Χάρι Πότερ έκοψε 50.349 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, σε 150 αίθουσες σε όλη τη χώρα.

Το συγκεκριμένο "άνοιγμα" είναι το πιο κερδοφόρο της σειράς στην Ελλάδα, καθώς ξεπέρασε τα 47.378 εισιτήρια που είχε κόψει τον Αύγουστο του 2007 η ταινία "Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα".

Οι ταινίες Χάρι Πότερ, οι οποίες σύμφωνα με πολλούς μαθαίνουν στη νέα γενιά πώς να είναι θαρραλέα, συμπονετική και δημιουργική, έχουν ήδη φτάσει σε όλο τον κόσμο το εντυπωσιακό νούμερο των 6,4 δις. δολαρίων. Στη χώρα μας, χωρίς να υπολογίζονται τα εισιτήρια της πρώτης ταινίας, η σειρά ταινιών Χάρι Πότερ έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 3,3 εκατ. εισιτήρια.

Ο νέος και τελευταίος Πότερ μόνο τις δύο πρώτες μέρες της ελληνικής προβολής του (Τετάρτη - Πέμπτη) άγγιξε τα 83.755 εισιτήρια. Και επειδή η "καλή μέρα από το πρωί φαίνεται", τα μαγικά νούμερα του Χάρι αναμένεται να εκτοξευτούν στα ύψη!

Πιο ψηλά
Ο Χάρι Πότερ "έκοψε" εισιτήρια αξίας σχεδόν 20 εκατ. δολαρίων παραπάνω από την ταινία "The Twilight Saga: New Moon", η οποία πριν από δύο χρόνια είχε σημειώσει ρεκόρ κιν/φικού ντεμπούτο με 71,7 εκατ. δολάρια.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ