Δεν πέρασε η εισήγηση για έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από Δευτέρα - Συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών - iefimerida.gr

Δεν πέρασε η εισήγηση για έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από Δευτέρα - Συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες για έναρξη των εγγραφών πρωτοετών φοιτητών στα ΑΕΙ, καθώς όπως έγινε γνωστό, η σχετική εισήγηση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία στη σημερινή γενική συνέλευση των υπαλλήλων.

Ο Σύλλογος του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε προτείνει να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών - πρόταση όμως που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Την ίδια ώρα οι διοικητικοί υπάλληλοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας με νέα πενθήμερη απεργία κι ενώ την Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία απογραφής τους με την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) διέψευσε κατηγορηματικά τα περί απόφασής της για έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

«Τέτοιες απεργοσπαστικές ενέργειες εντάσσονται στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διάσπασης των απεργών συναδέλφων για έξι εβδομάδες κόντρα στην αυθαιρεσία της κυβερνητικής εξουσίας. Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ συνεχίζουμε την απεργία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα στη ζωή», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Φραγκίσκος Βορτελίνος, χαρακτήρισε ανεδαφική την επίμαχη πρόταση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Όταν βρισκόμαστε σε απεργιακή κινητοποίηση δεν μπορούμε να εκτελέσουμε επιλεκτικά κανένα υπηρεσιακό καθήκον αφού κάτι τέτοιο θα συνιστούσε σπάσιμο της απεργίας», εξήγησε, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ως «προσωπικό ασφαλείας» νοούνται μόνο οι φύλακες των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Βορτελίνο, η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας για την απογραφή των υπαλλήλων είναι αδύνατη αφού οι διευθύνσεις προσωπικού είναι κλειστές κι επομένως οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχεία όπως είναι οι υπηρεσιακές τους μεταβολές κλπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ