Επιπλώθηκαν τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας για αστέγους στο Κέντρο της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Επιπλώθηκαν τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας για αστέγους στο Κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όραμά της έγινε πραγματικότητα. Η Βέρα Μεσσήνη, η οποία πριν από έναν περίπου χρόνο δημιούργησε την αστικής μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», με σκοπό να στεγάσει οικογένειες και παιδιά που έμειναν στο δρόμο, σήμερα βλέπει την ιδέα της να παίρνει μορφή.Τα διαμερίσματα έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν μορφή, καθώς στο χώρο τοποθετούνται τα πρώτα έπιπλα, κερδίζοντας το στοίχημα με τον χρόνο, προκειμένου οι άστεγοι να βρουν εκεί καταφύγιο πριν «χτυπήσει» την πόρτα ο βαρύς χειμώνας. Δεκαπέντε οικογένειες που βρέθηκαν αντιμέτωπες με το σκληρό πρόσωπο της ελληνικής πραγματικότητας αναμένεται να φιλοξενηθούν σε μία πολυκατοικία στην οδό Μπουμπουλίνας 36, στο κέντρο της Αθήνας, η οποία παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Χατζηκυριακού.

Στα δυο ισόγεια καταστήματα που διαθέτει η πολυκατοικία, στο ένα στήνεται ένα κοινό μαγειρείο όπου οι γυναίκες θα μαγειρεύουν ένα φαγητό για όλες τις οικογένειες και στο άλλο δημιουργείται ένας χώρος επικοινωνίας για τους ενοίκους, όπου θα τους παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εθελοντές ψυχολόγους.Ωστόσο, η προσπάθεια, η οποία «αγκαλιάστηκε» με ιλιγγιώδη ταχύτητα, τόσο από τα social media όσο και από τη βοήθεια εθελοντών, συνεχίζεται.

Παράλληλα, καλεί όσους διαθέτουν κάποιο κενό διαμέρισμα που δεν νοικιάζεται αυτήν την δύσκολη εποχή να το παραχωρήσουν σε άστεγους, με την οργάνωση να αναλαμβάνει την επισκευή και τη συντήρηση, όπως και τα έξοδα της ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ.Η οργάνωση «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» απευθύνει έκκληση στους πολίτες για την προσφορά οικιακού εξοπλισμού (κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες, ηλεκτρικά είδη, κουβέρτες, πετσέτες, σεντόνια κ.λπ., ακόμα και μεταχειρισμένα, αλλά σε καλή κατάσταση).

Επίσης χρειάζονται εθελοντές ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ξυλουργοί για τις επισκευές και σύμφωνα με την κ. Μεσσήνη, αργότερα θα ψάξουν για μια αγροτική έκταση που κάποιος δεν την χρειάζεται και μπορεί να την παραχωρήσει, έτσι ώστε στο μέλλον αυτοί οι άνθρωποι να εκπαιδευτούν στη βιολογική καλλιέργεια.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6727250 και πληροφορίες στην ιστοσελίδα (anthropinoi-anthropoi.gr).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ