Εξώδικο σε Μητσοτάκη- Αρβανιτόπουλο από υπαλλήλους των ΑΕΙ – Ζητούν να μην ισχύσει η ποινή της αργίας - iefimerida.gr

Εξώδικο σε Μητσοτάκη- Αρβανιτόπουλο από υπαλλήλους των ΑΕΙ – Ζητούν να μην ισχύσει η ποινή της αργίας

Εξώδικο σε Μητσοτάκη- Αρβανιτόπουλο από υπαλλήλους των ΑΕΙ – Ζητούν να μην ισχύσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναστολή της προθεσμίας που υπάρχει για την απογραφή τους, αλλά και της ποινής της αργίας που θα επιβληθεί σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με το συγκεκριμένο μέτρο ζητά με εξώδικο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο η ομοσπονδία διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Πρόκειται για τη διάταξη που προβλέπει πως οι υπάλληλοι των Πανεπιστημίων θα πρέπει να απογραφούν έως την επόμενη Τρίτη- προκειμένου να επιβληθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας- διαφορετικά θα τεθούν σε υποχρεωτική αργία.

Στο εξώδικο η ΟΔΠΤΕ αναφέρει πως η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αντιτίθεται με το Σύνταγμα, ενώ επισημαίνεται πως οι υπάλληλοι αδυνατούν να συμπληρώσουν σωστά και εγκαίρως τα στοιχεία που τους ζητούνται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν είτε να κινδυνεύουν με ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση λάθους, είτε με αργία αν δεν απογραφούν.

«Στην πραγματικότητα, ωστόσο, θα περίμενε κανείς να γνωρίζετε, ότι είναι αδύνατη η συμπλήρωση με ακρίβεια όλων των στοιχείων, που ζητάτε (αφού είναι για παράδειγμα αδύνατον ο υπάλληλος να θυμάται την βαθμολόγηση του στις εκθέσεις αξιολόγησης των τελευταίων 8 ετών) αλλά και η προσκόμιση εγγραφών, χωρίς ο υπάλληλος να έχει πρόσβαση στον υπηρεσιακό του φάκελο, ο οποίος φυλάσσεται στην οικεία Διεύθυνση Διοικητικού/Προσωπικού κάθε Ιδρύματος. Και βεβαίως, θα έπρεπε να έχετε καταλάβει, ότι είναι αδύνατη η πρόσβαση των υπαλλήλων στους υπηρεσιακούς τους φακέλους, λόγω των διεξαγόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων», αναφέρουν οι διοικητικοί υπάλληλοι στο εξώδικο τους.

«Με τον τρόπο αυτό, που πρωτίστως αντίκειται στην λογική, οδηγείτε τους υπαλλήλους είτε να συμπληρώσουν κατά το δοκούν στοιχεία χωρίς αυτά να ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα οδηγώντας τους έτσι στην τέλεση του ποινικού αδικήματος της υποβολής ψευδούς υπευθύνου δηλώσεως είτε προσπαθώντας να μην τελέσουν το ως άνω ποινικό αδίκημα και μη υποβάλλοντας το απογραφικό δελτίο, τους καθιστάτε πειθαρχικώς διωκόμενους και μάλιστα υπό το κράτος της αυτοδίκαιης αργίας. Με τις ενέργειες σας δε το μόνο πράγμα, το οποίο επί της ουσίας αποδεικνύετε, είναι η επιδίωξη σας πάσει θυσία να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεκάδες συνάδελφοι, όχι γιατί δεν είναι άξιοι και ικανοί υπάλληλοι αλλά γιατί στην πραγματικότητα το μόνο, που σας ενδιαφέρει είναι η συμπλήρωση της δεξαμενής της διαθεσιμότητας, χωρίς βεβαίως να λαμβάνετε υπόψιν σας το κόστος των ενεργειών σας στην λειτουργία των ιδρυμάτων», επισημαίνουν ακόμη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ