Cadillac Escalade: An all American classic - iefimerida.gr

Cadillac Escalade: An all American classic

Cadillac Escalade: An all American classic
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καινούργιο Cadillac Escalade δεν είναι απλά ένα μεγάλο SUV. Είναι ένα τεράστιο SUV, καθώς υπάρχει η στάνταρ έκδοσή του που έχει μήκος 5,17 μέτρα και η ακόμα μεγαλύτερη που φτάνει τα 5,70!

Από χώρους φυσικά άλλο τίποτα. Όρεξη να έχεις να φορτώνεις, ειδικά στο μεγάλο, το πορτμπαγκάζ του οποίου ξεκινά από τα 1.096 λίτρα (δύο και κάτι φορές πιο μεγάλο από αυτό ενός ευρωπαϊκού μοντέλου της μεσαίας κατηγορίας) και φτάνει σχεδόν τα 3,5 κυβικά, ενώ αν προκύψει η ανάγκη υπάρχει και μια 3η σειρά καθισμάτων, που αυξάνει τις θέσεις σε 7.

Και μην φανταστείτε ότι όσοι καθίσουν σε αυτή θα είναι οι φτωχοί συγγενείς. Κάθε άλλο, μιας και θα έχουν περισσότερο χώρο απ' ότι σε ένα μεγάλο, μη αμερικάνικο, πενταθέσιο SUV.

Κατά τα άλλα το Escalade ενσαρκώνει από κάθε πλευρά το american dream περί αυτοκινητικής πολυτέλειας πέρα από τους χώρους: πολύ δέρμα, άφθονο ξύλο, χαμηλό επίπεδο θορύβου και ένα σύστημα infotainment που ελέγχεται εξ αποστάσεως με τις κινήσεις των χεριών. Από πλευράς design ακολουθείται πιστά η γωνιώδης λογική των Cadillac, κάτι που ισχύει και για το εξωτερικό με τη χρωμιωμένη μάσκα το μέγεθος της οποίας μετριέται σε τετραγωνικά και τους LED προβολείς.

To μεγάλο τζιπ της Cadillac είναι παραδοσιακά αμερικάνικο και κάτω από το εξωτερικό του περίβλημα. Με ξεχωριστό πλαίσιο τύπου σκάλας, με άκαμπτο πίσω άξονα αλλά και με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ μπροστά, καθώς και με έναν (και μοναδικό ως επιλογή) V8 βενζίνης, 6.200 κυβικών με 420 άλογα. Τα οποία φτάνουν, μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων, είτε στους πίσω είτε σε όλους τους τροχούς. Θέματα κατανάλωσης φυσικά και δεν θίγονται, ειδικά από τη στιγμή που το βάρος σε καμία περίπτωση δεν πέφτει κάτω από τους 2,5 τόνους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ