Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση- «Καρφιά» κατά ΝΔ για σκοπιμότητες - iefimerida.gr

Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση- «Καρφιά» κατά ΝΔ για σκοπιμότητες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διαφωνία του για την ενδεχόμενη αλλαγή στον εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μάλιστα άφησε αιχμές για την στάση της κυβέρνησης.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των συζητήσεων για μεταρρυθμίσεις συνολικά στη χώρα αλλά όχι αποσπασματικά και καθιστά σαφές πως δεν πρόκειται να στηρίξει μικροκομματικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.

Η αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Μιχελάκη το οποίο το έχει πάρει «πάνω του» ο Αντώνης Σαμαράς είναι εμφανής, ωστόσο σε άτυπη ενημέρωση της, η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει χαρακτηριστικά πως είναι υπέρ της διεξαγωγής συζητήσεων για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που πρώτο εδώ και χρόνια έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας, με επίκεντρο το εκλογικό σύστημα και τον εκλογικό νόμο, την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, τη χρηματοδότηση κομμάτων- υποψηφίων και τον έλεγχο αυτών, τη ψήφο των ομογενών καθώς επίσης και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των οργάνων της Αυτοδιοίκησης».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ