Αντίθετη η Μέρκελ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Αντίθετη η Μέρκελ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποστάσεις παίρνει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, από προτάσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους: "Δεν εργάζομαι προς αυτή την κατεύθυνση" είπε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD. Η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δείχνει ωστόσο ότι η χώρα έχει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με το χρέος. "Προσπαθούμε να κάνουμε όλα όσα μπορούμε για να αποφύγουμε κάτι το οποίο είναι πολύ σκληρότερο", πρόσθεσε η καγκελάριος.

Διαμήνυσε πάντως ότι η έκτακτη σύνοδος της Πέμπτης θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις. "Θα μεταβώ μόνον αν υπάρχει αποτέλεσμα", είπε η κ. Μέρκελ. Σε κάθε περίπτωση διαμόρφωσε το πρόγραμμά της έτσι ώστε την Πέμπτη να έχει στη διάθεσή της χρόνο.

Κατά την καγκελάριο υπάρχει μία κρίση χρέους ορισμένων χωρών και υπάρχουν και μεγάλες διαφορές στο βαθμό ανταγωνιστικότητας των χωρών. Κατά συνέπεια το δέον γενέσθαι είναι μείωση του χρέους και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Ταυτόχρονα η κ. Μέρκελ είπε ότι "μεσοπρόθεσμα είναι σημαντικό να αποκτήσει και η Ευρώπη έναν οίκο αξιολόγησης". Η ίδια θα χαιρέτιζε, αν η πρωτοβουλία για τη θέσπισή του προέρχονταν από το χώρο της οικονομίας.

Η καγκελάριος εκτίμησε ότι στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη γερμανική βουλή το φθινόπωρο για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία και δεν θα χρειαστεί να καταφύγει στη σύνδεση της έγκρισης του πακέτου με ψήφο εμπιστοσύνης στην καγκελάριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ