Μέσω Βερολίνου το νέο σχέδιο στήριξης - Παραμένουν τα «αγκάθια» για τα προαπαιτούμενα - iefimerida.gr

Μέσω Βερολίνου το νέο σχέδιο στήριξης - Παραμένουν τα «αγκάθια» για τα προαπαιτούμενα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μέσω Βερολίνου θα έρθει εκ νέου, όπως φαίνεται, το νέο σχέδιο στήριξης -κατά άλλους το νέο «κουστούμι» - επιβεβαιώνοντας όσους είχαν επισημάνει εξαρχής αφενός ότι λύση χωρίς Γερμανία δεν υπάρχει, αφετέρου ότι η γερμανική γραμμή είναι μια και μοναδική και δεν επηρεάζεται από τις όποιες κυβερνητικές συμμαχίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Βερολίνο που δημοσιεύει η DIE ZEIT, το νέο γερμανικό σχέδιο στήριξης προβλέπει την αξιοποίηση των αδιάθετων ποσών από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για τη κάλυψη χρηματοδοτικού «κενού» 4 δισ ευρώ που έχει εντοπιστεί για το 2014, τη διακράτηση κεφαλαίων που θα αντληθούν από εκδόσεις εντόκων γραμματίων, με την επισήμανση ότι οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα έντοκα ως εγγύηση μέσω ΕΚΤ, ενδεχόμενο νέο δάνειο για το 2016, επιμήκυνση υφιστάμενων δανείων και μείωση επιτοκίων για την ελάφρυνση του Χρέους.

Από τις συζητήσεις με τον επικεφαλής του EuroWorking Group προκύπτει ότι τον Δεκέμβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη κάλυψη του χρηματοδοτικού «κενού», ενώ μετά από τις 22 Απριλίου του 2014, οπότε θα επικυρωθούν από τη EUROSTAT τα στοιχεία του φετινού Προϋπολογισμού, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη μείωση του χρέους, σύμφωνα με την Απόφαση της 27 Νοεμβρίου του 2012.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται, πάντως, η μάχη των προαπαιτούμενων, με βασικό «αγκάθι» τις αμυντικές βιομηχανίες για τις οποίες θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τη Τρόικα. Όσον αφορά στη διαθεσιμότητα των 1.500 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, επίκειται δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας, ενώ για τις οφειλές του δημόσιου τομέα προς ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, επίκεινται οι τελευταίες Υπουργικές Αποφάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ