Financial Times: «Ναι» από τους Φινλανδούς για νέα οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Financial Times: «Ναι» από τους Φινλανδούς για νέα οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χώρα με την πιο σκληρή στάση στην Ευρωζώνη απέναντι στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, η Φινλανδία φαίνεται πως έχει αλλάξει στάση και πλέον είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις δύο χώρες με νέα δάνεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας στους Financial Times.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στους FT, ο Γιούρκι Κατάινεν ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να πει το μεγάλο «ναι» στην παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Κανείς δεν μπορεί να μεταφέρει τις εθνικές ευθύνες σε άλλους... Ομως εάν η κατάσταση είναι δύσκολη θα πρέπει να εξετάσουμε τη σταθερότητα της ευρωζώνης και να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε χώρες. Είμαστε πολύ ρεαλιστές σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο Κατάινεν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο των Financial Times εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ