Huffington Post: Ηρθε η ώρα της αλήθειας για τον Σαμαρά και τους πολιτικούς- Μόνο με ισχυρή δημοκρατία θα απωθήσουν την Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Huffington Post: Ηρθε η ώρα της αλήθειας για τον Σαμαρά και τους πολιτικούς- Μόνο με ισχυρή δημοκρατία θα απωθήσουν την Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την «στιγμή της αλήθειας» για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και της ελληνικής πολιτικής η οποία θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι η ισχυρή δημοκρατία αποτελεί τη μοναδική οδό για την απώθηση της ολέθριας απειλής του πολιτικού εξτρεμισμού» κάνει λόγο άρθρο της Huffington Post.

Σε άρθρο με τίτλο «Καταστολή ή Πλήγμα: η Ελληνική Δημοκρατία και οι δυσφορίες που προκαλεί» το οποίο υπογράφει η καθηγήτρια του Harvard Ελισάβετ Προδρόμου και ο καθηγητής του Salem Αλέξανδρος Κύρου, αναφέρεται πως «αποτελεί ειρωνεία η Ελλάδα, η χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, η χώρα που περνάει οικονομικές δυσκολίες και που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια να χλευάζεται από τις χώρες αυτές του πυρήνα της ΕΕ, οι οποίες περηφανεύονται για την οικονομική τους σταθερότητα».

Το άρθρο αναφέρεται στη Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία και «τη μη ευρωπαϊκή Ελβετία», όπου «ακραία κόμματα συγκεντρώνουν συστηματικά παραπάνω από το 7% που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή. Η ακροδεξιά σε αυτές τις χώρες είναι εθνικο-ιστορικής προέλευσης, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου οι ζωντανές μνήμες εξισώνουν τον φασισμό με την αγριότητα, δεδομένης της εμπειρίας από τη ναζιστική κατοχή στη χώρα κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Καμία από τις κυβερνήσεις στις προαναφερθείσες χώρες δεν έκανε αποφασιστικές κινήσεις στην κατεύθυνση μιας στάσης μηδενικής ανοχής σε ένα ελεύθερα εκλεγμένο φασιστικό ακραίο κόμμα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Κλείνοντας, η Huffington Post προτείνει την μόνη λύση η οποία μπορεί να «σώσει» την Ελλάδα από την επέλαση της ακροδεξιάς: «Δεν υπάρχει χώρος για συντομεύσεις και διαμεσολάβηση σε μία υγιή Δημοκρατία. Αν η κυβέρνηση της Αθήνας μπορέσει να τα καταφέρει με τη μάστιγα του πολιτικού εξτρεμισμού και την τοξίνη της Χρυσής Αυγής με το να χρησιμοποιήσει σχολαστικά τα εργαλεία της Δημοκρατίας, ξαφνικά η Ευρώπη μπορεί να αρχίσει να κοιτάει προς την Ελλάδα περισσότερο για την πολιτική της δύναμη και λιγότερο για την οικονομική της αδυναμία».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ