Το όνειρο της Δέσποινας ήταν να αγοράσει ένα μικρό σπίτι στην Τουλούζη και να μείνει εκεί με τον σύζυγό της. Μπορεί να ασχολήθηκε για καιρό με τη δημοσιογραφία αλλά το όνειρο παρέμεινε στο μυαλό της και μόλις ξεκίνησε η κρίση άρχισε να κάνει σεμινάρια ζαχαροπλαστικής.
Θεωρώντας πως το μακαρόν παραμένει ένα ασυνήθιστο γλυκό για τα ελληνικά δεδομένα, αποφάσισε να συστήσει με το δικό της τρόπο το γλυκό στους Αθηναίους. Μελετώντας με ακρίβεια τη δύσκολη γαλλική συνταγή η οποία όπως λέει «είναι η μοναδική που μπορεί να σου ασπρίσει τα μαλλιά» άρχισε να προσθέτει και κάποια ελληνικά υλικά, συνδυάζοντάς τα με τρόπο τέτοιο που να θυμίζουν φιλέματα της γιαγιάς.
Κι έτσι γεννήθηκε το πρώτο ελληνικό μακαρόν με χρώματα και αρώματα από όλη την Ελλάδα. Η Δέσποινα έφτιαξε 12 γεύσεις, μια για κάθε εποχή και συνεχίζει ακάθεκτη για τις επόμενες. Στη ιδιαίτερη συλλογή της θα βρείτε μακαρόν με γεύση φιστίκι Αιγίνης, σύκο, μαυροδάφνη, κυδώνι, καρύδι με μέλι, ελληνικό καφέ, δυόσμο, πικρή σοκολάτα και πορτοκάλι.
Πραλίνα λεμόνι
Σύκο
σουσάμι
Πραλίνα αμυγδάλου
http://lemacarongrec.com