Mπορεί στο πρώτο άκουσμα η ιδέα που έκανε πράξη εστιατόριο της Δανίας να προκαλεί από έκπληξη μέχρι αηδία, ωστόσο, αν το καλοσκεφτεί κανείς αποτελεί μια πρωτότυπη και... οικολογική λύση. Τι κάνει το «Rub og Stub»; Παρασκευάζει τα πιάτα που σερβίρει από... σκουπίδια. Για την ακρίβεια από τα προϊόντα που πετούν τα σούπερ μάρκετ.
Στόχος των ιδιοκτητών του εστιατορίου είναι να περάσουν στους πελάτες τους ένα μήνυμα οικονομίας στους καταναλωτές.
«Στη Δανία ο κόσμος πετά πολλά τρόφιμα στα σκουπίδια. Το ίδιο συμβαίνει σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, ενώ στις Τρίτες Χώρες τα παιδιά πεθαίνουν από ασιτία! Δεν μπορούμε να δεχόμαστε κάτι τέτοιο χωρίς αντίδραση. Εμείς βρήκαμε αυτό τον τρόπο για να περάσουμε τα μηνύματά μας», λέει χαρακτηριστικά μια από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου.
Τα τρόφιμα που χρησιμοποιεί το εστιατόριο για τα πιάτα που σερβίρει στους πελάτες του συλλέγονται από τα σούπερ μάρκετ της Κοπεγχάγης και είναι όλα αυτά που πετούν οι επιχειρήσεις επειδή δεν είναι ωραία εμφανισιακά. Ολα είναι φρέσκα σε καμιά περίπτωση αλλοιωμένα και σίγουρα όχι ληγμένα.