«Διαμαρτυρία φιλιών» στο Μαρόκο μετά τη σύλληψη ζευγαριού επειδή φιλήθηκε [εικόνα] - iefimerida.gr

«Διαμαρτυρία φιλιών» στο Μαρόκο μετά τη σύλληψη ζευγαριού επειδή φιλήθηκε [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεαροί Μαροκινοί έδωσαν το παρών σε «διαδήλωση με φιλιά» στο Ραμπάτ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη και προσαγωγή σε δίκη εφήβων με την κατηγορία της «προσβολής δημοσίας αιδούς» εξαιτίας της ανάρτησης στο Facebook φωτογραφίας να φιλιούνται.


Οι έφηβοι, ένα 15χρονο αγόρι και η 14χρονη φίλη του, καθώς και ο φίλος τους που τράβηξε τη φωτογραφία, κρατήθηκαν στη φυλακή ανηλίκων του Νάντορ προτού γίνει δεκτό από τον γενικό εισαγγελέα το αίτημα προσωρινής αποφυλάκισής τους έως τη διεξαγωγή δίκης.

Το ζευγάρι κρατείται για προσβολή των χρηστών ηθών και πρόκειται να προσαχθούν στο δικαστήριο ανηλίκων την επόμενη εβδομάδα, ενώ έχει διοργανωθεί καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα την απελευθέρωσή τους.


«Πρόκειται για έναν έφηβο και τη φίλη του. Συνελήφθησαν την Πέμπτη για προσβολή της δημοσίας αιδούς αφού ανέβασαν στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που τους έδειχνε να φιλιούνται», δήλωσε ο Σάκιμπ αλ Χαγιάρι πρόεδρος της Οργάνωσης Rif για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με έδρα τη Ναντόρ.
Οι δύο νέοι τράβηξαν τη φωτογραφία μπροστά από το λύκειο όπου φοιτούν. Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ