Η κυβέρνηση δεν έπεισε τους καταθέτες να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα λεφτά και τώρα θέλει να κάνει συμφωνία με την Ελβετία - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση δεν έπεισε τους καταθέτες να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα λεφτά και τώρα θέλει να κάνει συμφωνία με την Ελβετία

Η κυβέρνηση δεν έπεισε του καταθέτες να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα λεφτά και τώρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση θέλει να κάνει συμφωνία με την Ελβετία προκειμένου να μπορέσει να πάρει 800 εκατομμύρια ευρώ από τα 30 δισ. που έχουν σε καταθέσεις οι Ελληνες στην Ελβετία. Αφού δεν κατάφερε να πείσει τους Ελληνες να επιστρέψουν στη χώρα μας τις καταθέσεις τους, τώρα προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων των Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.Η συμφωνία θα είναι αντίστοιχη αυτής που έχει συνάψει η Ελβετία με άλλες χώρες της ευρωζώνης. Θα περιλαμβάνει φορολόγηση των τόκων όλων των καταθετών, καθώς και του κεφαλαίου εκείνων οι οποίοι δεν θα δεχθούν να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία τους στις ελληνικές αρχές, επειδή δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων τους (δεν δικαιολογούνται από δηλωθέντα εισοδήματα).

Οπως αναφέρει και η Ημερησία η Ελβετία θα αποδίδει στην Ελλάδα τα ποσά που θα συγκεντρώνει από τον φόρο επί των τόκων και από την εφ' άπαξ φορολόγηση του κεφαλαίου εκεινων οι οποίοι δεν θα θελήσουν να γνωστοποιηθούν τα ονόματα τους στις ελληνικές αρχές.

Οσον αφορά τις συνολικές καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες δεν υπάρχουν στοιχεία. Κατά τις εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, προσεγγίζουν τα 30 δισ. ευρώ. Οπως επισημαίνεται όμως, ένα μέρος αυτού του ποσού είναι "καθαρό" χρήμα, που αντιστοιχεί σε δηλωθέντα εισοδήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ