Αθανασίου: Η δικαιοσύνη δεν δέχεται εντολές -Αφήστε τη να ολοκληρώσει τη δουλειά της - iefimerida.gr

Αθανασίου: Η δικαιοσύνη δεν δέχεται εντολές -Αφήστε τη να ολοκληρώσει τη δουλειά της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου πριν την έναρξη της συνεδρίασης ανέφερε: «Μετά την ψήφιση του νέου κώδικα περί δικηγόρων η σημερινή είναι μια Ολομέλεια η οποία έχει ξεχωριστή σημασία. Έγινε ένας μεγάλος αγώνας 60 ετών για να αλλάξει ο θεσμικός ρόλος των δικηγόρων και φαντάζομαι αυτό είναι το κύριο θέμα της σημερινής συζήτησης και με πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με την Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων βγήκε ένα καλό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές όλοι είναι ικανοποιημένοι, και είναι ένα νομοθέτημα που θα αντέξει στον χρόνο».Οπως αναφέρει και το cityvoice κατά την ομιλία του αμέσως μετά ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις τελευταίες εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή και τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης ίδιος υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του Υπουργείου και τόνισε ότι συνομιλεί με τους δικαστικούς λειτουργούς της δικαιοσύνης αλλά δεν παρεμβαίνει στο έργο τους: «Η δικαιοσύνη κλήθηκε να διαχειριστεί το θέμα να προστατέψει την Δημοκρατία από τις ακρότητες στα όρια του συντάγματος και των νόμων του κράτους νομικό οπλοστάσιο της χώρας ήταν εξαρχής επαρκές και εφαρμόζεται».

Συνέχισε λέγοντας ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους αμφισβητίες του αντιδημοκρατικού ιδεώδους όχι με τα όπλα τους αλλά με αποφασιστικότητα μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας «Η Δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της με ταχύτητα, υπευθυνότητα και σθένος. Ένα έργο που ξεκινά με έρευνα και μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Την απόφαση, την νηφάλια την οριστική και αμετάκλητη. Αυτή ήταν και η εντολή του πρωθυπουργού. Μου είπε "ναι" στην ταχύτητα ενεργειών, αλλά όλοι να κινηθούν στο πλαίσιο της νομιμότητας. Είναι ευκαιρία να δικαιωθούν οι θεσμοί», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης συνομιλεί με τους δικαστικούς λειτουργούς ζητά ταχύτητα, συνιστά ψυχραιμία, αλλά δεν δίνει εντολές. Ούτε οι δικαστές δέχονται εντολές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ