Τα πρωτοσέλιδα με μία ματιά - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα με μία ματιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποια θέματα κυριαρχούν: Τα τεστ αντοχής των τραπεζών, οι μειώσεις στα επιδόματα , το νέο "ψαλίδι" στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και η επιλεκτική χρεοκοπία είναι τα βασικότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΑΚΕΦΑΛΟ ΤΟ Δημόσιο!.. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ!.."

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ακυβέρνητο καράβι θυμίζει το ελληνικό Δημόσιο. Οι μισές σχεδόν δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν διευθυντές ή προϊσταμένους με αποτέλεσμα να μην έχουν οι υπάλληλοι καθοδήγηση και να αναλώνονται σε υποθέσεις ρουτίνας.".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ η μόνη λύση για τη σωτηρία της Ελλάδας"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Το ...μαχαίρι στο λαιμό βάζουν στην Ελλάδα ξένα ΜΜΕ και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ώρα που η Ευρώπη καθυστερεί να πάρει αποφάσεις για ένα συνολικό πακέτο μέτρων για την αποκατάσταση της Οικονομίας στην Ευρωζώνη. Παράλληλα επανήλθαν οι προτάσεις για επιστροφή της Ελλάδας στη δραμή από...γκουρού της οικονομίας.

δημοκρατία: "Ο ΗΓΕΜΩΝ αποκαθιστά τη "φτωχή" Τίνα!".

Η εφημερίδα σημειώνει: "Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στα ένδοξα Παρίσια (που λέει και ο ποιητής) στέλνει την προστατευόμενή του, πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη ο πρωθυπουργός".

"ΕΘΝΟΣ: "ΜΕΙΩΣΕΙΣ από 28-404 ευρώ στα επιδόματα. Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Νέο "ψαλίδι" έρχεται στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Το οικονομικό επιτελείο περικόπτει σειρά ειδικών επιδομάτων. Οι απώλειες κυμαίνονται από 28 μέχρι 404 ευρώ το μήνα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Μεγάλος Αδελφός εισβάλει σπίτι μας μέσω της ΔΕΗ! Υπό το πρόσχημα της "μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου" και της "μείωσης των λογαριασμών", έρχονται οι "έξυπνοι μετρητές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Οι μετρητές αντικαθιστούν τα παραδοσιακά ρολόγια και τοποθετούνται στο εσωτερικό της οικίας και όχι εξωτερικά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κάθε μετρητής αποστέλλει αυτόματα τα στοιχεία της κατανάλωσης του κατόχου του, μέσω ασύρματου δικτύου εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με την οποία η ΔΕΗ έχει συνάψει σύμβαση, σε έναν κεντρικό υπολογιστή της ΔΕΗ που τα συλλέγει και τα επεξεργάζεται."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "ΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ "ΜΥΡΙΖΟΥΝ" ΕΚΛΟΓΕΣ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί ο Γιώργος Παπανδρέου και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις, οι οποίες θα αλλάξουν άρδην το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ. Τον Οκτώβριο με 4 θέματα, που ακόμη δεν έχουν αποφασιστεί!".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Με έναν συνδυασμό κινήσεων, παράλληλων με την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση, που θα έχει ως άξονες τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το φθινόπωρο για θέματα του πολιτικού συστήματος και της οργάνωσης του κράτους, την εσωκομματική ανασυγκρότηση και ένα πυρ ομδόν κατά του Αν. Σαμαρά, η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να ανακόψουν τη ραγδαία δημοσκοπική πτώση τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""ΜΑΥΡΟΣ" ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ για τους δημοσίους υπαλλήλους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Λουκέτο -εξπρές μέσα σε 20 ημέρες θέλει να έχει βάλει σε 75 φορείς του Δημοσίου, αφήνοντας μετέωρους τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενους ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος".

ΕΣΤΙΑ: ""Οί φόροι διέλυσαν τήν οικονομία. Οι κυβερνώντες επιμένουν σε λάθος συνταγή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Αραγε τί άλλο πρέπει να γίνη για να συνειδητοποιήσουν οι κυβερνώντες ότι η πολιτική που ακολουθούν είναι σε λάθος κατεύθυνση;Δεν βλέπουν ότι οι στόχοι τους οποίους έχουν οι ίδοι θέσει δεν επιτυγχάνονται; Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τη διαρκή επιβολή φόρων δεν αυξάνονται τα δημόσια έσοδα, αλλά αντίθετα περιορίζονται;".

Η ΑΥΓΗ: "Αγωνιούν μόνο για τις τράπεζες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Σε λύση που θα καθησυχάζει και θα ικανοποιεί τις τράπεζες φαίνεται να καταλήγουν οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην ΕΕ για το ελληνικό χρέος και το ευρώ. Την Πέμπτη η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για τις αποφάσεις".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΤΕΛΟΣ στις περιβαλλοντικές μελέτες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Νέο πλαίσιο με το οποίο θα καθίσταται πολύ απλούστερη σε σχέση με σήμερα η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης καταρτίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ""Απώλεια ενός μισθού στο Δημόσιο. Ως το τέλος του χρόνου".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Σχεδόν ένα βασικό μισθό ή περίπου το 10% των ετήσιων αποδοχών τους θα χάσουν μέσα στους επόμενους 5 μήνες οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιτίας των εισπρακτικών μέτρων, αλλά και των περικοπών που έρχονται στα επιδόματα".

Η ΝΙΚΗ: " Τι αλλάζει σε συντάξεις και εφάπαξ. Νέες μειώσεις προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στην οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων τους επόμενους μήνες καθώς θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών".

Ο ΛΟΓΟΣ: "ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ η "νέα περαίωση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Δριμεία κριτική για τις αλλαγές στη φορολογία που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, με αιχμή τη νέα περαίωση, ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ γιατί τον ληστεύουν. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Καλούμε σε καινούριες επιλογές του μαζικού κινήματος, να παρεμποδίσει την παραπέρα ληστεία του λαού, να μην πληρώσει τη στιγμή που δεν μπορεί και να πάρει στα χέρια του όσα δικαιώματα μπορεί".

ΤΑ ΝΕΑ: "Σκληρό πόκερ με την επιλεκτική χρεοκοπία. Διάσωση της Ελλάδας ή ντόμινο στην Ευρώπη".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "Σκληρό πόκερ με το Βερολίνο παίζει η Αθήνα προειδοποιώντας ότι εάν δεν υπάρξουν σύντομα αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, τότε η φωτιά των κερδοσκόπων μπορεί να απλωθεί στην Ιταλία και την Ισπανία".

Press: "Πόλεμος για τον Λάτση. ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΣΤΑ "ΧΕΡΙΑ" ΤΟΥ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Πόλεμος στην επιχειρηματική αγορά φέρνει ο Σπύρος Λάτσης καθώς στο παρασκήνιο οι γκρίνιες , οι διαμαρτυρίες και τα ερωτηματικά που θέτουν οι άλλοι εγχώριοι ισχυροί του χρήματος και ανταγωνιστές του δημιουργούν μια εικόνα πονοκεφάλου για την κυβέρνηση".

στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Κολασμένο καλοκαίρι. ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ".

Η εφημερίδα τονίζει : " Επιλεκτική χρεοκοπία, επαναγορά ομολόγων στη μισή τιμή, κούρεμα του χρέους κατά 20% και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που μπορεί να φθάσουν στην καταβολή..."έναντι!" κρύβονται πίσω από την απροθυμία της Ευρώπης να κοιτάξει στα μάτια το ελληνικό χρέος, που είναι μια σταγόνα στο ποτήρι του χρέους της ΕΕ...".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: " ΤτΕ: Θετικά τα stress tests για τις ελληνικές τράπεζες".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Ιδιαίτερα ευνοϊκά για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αντεπεξέρχεται, τόνισε".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Η τελική ρύθμιση για τα αυθαιρετα".ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2010".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Επισπεύδεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και οριστικοποιούνται τα κριτήρια για την επιβολή των προστίμων".

Η ΑΞΙΑ : "Σύγκρουση Βαρδινογιάννη με Λάτση και κυβέρνηση. ΑΦΟΡΜΗ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΤΕ- EUROBANK ΚΑΙ Τ.Τ."

Η εφημερίδα σημειώνει: "Μια σφοδρή σύγκρουση, η οποία αποτυπώνεται τόσο στον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό Τύπο, έχει ξεσπάσει μεταξύ της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον όμιλο Λάτση και την κυβέρνηση. Αφορμή αποτέλεσε η εμμονή του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου να προωθήσει τη συγχώνευση των τραπεζών ΕΘΝΙΚΗ και EUROBANK και στη συνέχεια στο σχήμα να προστεθεί και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Θωρακισμένες οι τράπεζες αλλά ήρθε η ώρα των συνεργασιών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ευτυχώς πέρασαν τα αυστηρά stress tests οι ελληνικές τράπεζες, παρ΄τα "what if" του δυσμενούς σεναρίου. Αν ληφθούν υπόψη τα πρόσθετα μέτρα, τα οποία ήδη λαμβάνει ο πιστωτικός τομέας, τότε παρουσιάζει συνολικό πλεόνασμα κεφαλαίων 5,05 δισ. ευρώ".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χωρίς απώλειες τα tests στις ελληνικές τράπεζες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Οι κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης που πραγματοποιούν οι ελληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα επέτρεψαν στον εγχώριο κλάδο να περάσει με επιτυχία τα stress tests, παρά το βάρος των ελληνικών ομολόγων που έφεραν στα χαρτοφυλάκιά τους".

Ο κόσμος του Επενδυτή " Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ "ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΤΙΔΑ".

Η εφημερίδα τονίζει " Σε εξέλιξη βρίσκονται δραματικές προσπάθειες για να οριστικοποιηθεί το "deal" διάσωσης της Ευρώπης και -κατ΄επέκταση- της Ελλάδας, σε συνθήκες που η γενικευμένη επίθεση των αγορών, μέσω Ιταλίας, απειλεί με "εμβολή" την Ευρωζώνη στο σύνολό της".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ