«Οχι» από την Τρόικα στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης - iefimerida.gr

«Οχι» από την Τρόικα στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

«Οχι» από την Τρόικα στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητική ήταν η απάντηση της Τρόικα στο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% και για διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και πλέον στο υπουργείο Οικονομικών πρέπει να ετοιμάσουν νέα πρόταση στους δανειστές.Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου ξεκίνησαν αμέσως να επαναδιατυπώνουν την πρόταση «αφήνοντας έξω» τους συντελεστές που αφορούν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Το όχι της τρόικας αφορούσε το σύνολο της πρότασης, κάτι που σημαίνει ότι αυτή επαναδιατυπώνεται και συμπεριλαμβάνει μόνο την αύξηση και προκαταβολή (τμήματος) του επιδόματος θέρμανσης και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων. Η ηγεσία του υπουργείου πλέον βιάζεται να καταθέσει την πρόταση και να λάβει την απάντηση της τρόικας.

Τι θα προβλέπει η νέα πρόταση

Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τους φορολογούμενους και την αγορά να μη γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα πρόταση θα προβλέπει:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ