Ιδιαιτέρως ενοχλημένοι εμφανίζονται νομικοί κύκλοι της επιτροπής δεοντολογίας της βουλής από την αίτηση για άρση ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου που ήρθε την Παρασκευή στη Βουλή.
Και αυτό γιατί όπως λένε αν και η Βουλή έχει θεσπίσει επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη ακόμη, τον έλεγχο που πρέπει να κάνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πριν στείλει υποθέσεις που αφορούν βουλευτές και υπουργούς στη βουλή αυτό δεν γίνεται με αποτέλεσμα το κοινοβούλιο να γεμίζει από παράλογες μηνύσεις πολιτών κατά πολιτικών .
Κύκλοι της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής χαρακτηρίζουν «αστεία» την υπόθεση που αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου και έστειλε στη βουλή ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.
Μάλιστα αναφέρουν ότι ο πολίτης που έκανε τη μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Παναγιώτης Σταμάτης , έχει γεμίσει το κοινοβούλιο με μηνύσεις κατά πολιτικών.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση αν και ο κ.Σταμάτης μήνυσε τον κ.Παπανδρεου για εξαπάτηση εκλογέων και διασπορά ψευδών ειδήσεων προεκλογικά με αφορμή το σύνθημα λεφτά υπάρχουν, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρόσθεσε στο δικό του αίτημα οτι τα αδικήματα αυτά τελέστηκαν και μετεκλογικά όταν ήταν πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα η αίτηση που ήρθε στη βουλή να αντιμετωπιστεί με το νομό περί ευθύνης υπουργών που χρειάζεται υπογραφές βουλευτών για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής και όχι ως απλή άρση ασυλίας από την επιτροπή δεοντολογίας.
Έστω και αν η υπόθεση με δεδομένη την κομματική γεωγραφία της βουλής δεν θα φτάσει ποτέ στη ολομέλεια ο προβληματισμός που υπάρχει στο κοινοβούλιο για τη στάση του Αρείου Πάγου όσον αφορά τις μηνύσεις κατά πολιτικών όλο και αυξάνεται.