Σαμαράς σε γ.γ. ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα θα συμμετέχει ενεργά στη Συμμαχία - iefimerida.gr

Σαμαράς σε γ.γ. ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα θα συμμετέχει ενεργά στη Συμμαχία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη μελλοντική πορεία της Ατλαντικής Συμμαχίας και για τις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις συζήτησαν, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Ράσμουσεν.

Ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι το ΝΑΤΟ «παραμένει ένας σταθερός πυλώνας του διεθνούς συστήματος ασφαλείας σ' ένα ρευστό και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον», καθώς έχει επιδείξει δυνατότητα να ανταποκρίνεται άμεσα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και της πειρατείας, με καθοριστική συμβολή στην κυβερνοάμυνα.

«Η Ελλάδα είναι από τα παλαιότερα μέλη του ΝΑΤΟ και θα συνεχίζει, παρά τη δημοσιονομική πίεση, να συμμετέχει ενεργά στη συμμαχία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράσμουσεν εξήρε τον διαχρονικό ρόλο της Ελλάδας στη Συμμαχία, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την χώρα η οποία, παρά το γεγονός ότι υποφέρει από την οικονομική κρίση συμμετέχει ενεργά στο ΝΑΤΟ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στους στόχους που θα έχει η σύνοδος κορυφής την επόμενη χρονιά στη Βρετανία, προσβλέποντας όπως είπε χαρακτηριστικά στη φωνή της Ελλάδας και στις προτάσεις της για το μέλλον της συμμαχίας.

φωτογραφία: eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ