Λαγκάρντ: Πρόωρη η συζήτηση για νέα μέτρα, αλλά δεν αποκλείονται κιόλας - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Πρόωρη η συζήτηση για νέα μέτρα, αλλά δεν αποκλείονται κιόλας

Λαγκάρντ: Πρόωρη η συζήτηση για νέα μέτρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Με επιφύλαξη θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι διευκρινίσεις που έδωσε (;) η επικεφαλής του ΔΝΤ επί της Έκθεσης που συνέταξαν οι οικονομολόγοι του Ταμείου και προκάλεσε αντιδράσεις στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι εκτιμά πως υπάρχει "κενό" 6,7 δισ ευρώ έως το 2016, το οποίο πρέπει να καλυφθεί με μέτρα.Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε κατ' αρχήν ότι η όποια συζήτηση για μέτρα είναι πρόωρη αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την Τρόικα, αφήνοντας έτσι ορθάνοικτο το ενδεχόμενο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης να αναδείξει "κενό" και το 2014 είτε λόγω υποαπόδοσης κάποιων μέτρων που έχουν θεσμοθετηθεί είτε λόγω αστοχιών π.χ. στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Προχωρώντας, δε, ένα βήμα παραπέρα, η επικεφαλής του Ταμείου τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αφήνοντας έτσι ορθάνοικτο το ενδεχόμενο στοχευμένων παρεμβάσεων π.χ. σε εφάπαξ και επικουρικές πάνω από κάποιο ύψος. Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος- που προκάλεσαν ήδη από το 2012 τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από όλες τις χώρες της Ε.Ε.- είχαν χαρακτηριστεί ως "διαρθρωτική αλλαγή", ενώ ανάλογος χαρακτηρισμός είχε αποδοθεί και στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό στις αρχές του Μνημονίου αλλά και στην πρόσφατη αύξηση κατά 2 έτη των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ