Λαγκάρντ: Δεν πρέπει να υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Δεν πρέπει να υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα στην Ελλάδα

Λαγκάρντ: Δεν πρέπει να υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο μερικές ώρες έπειτα από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, το βράδυ της Τετάρτης, που έκανε λόγο για ανάγκη λήψης νέων μέτρων από το 2014, η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε αντίθετη άποψη. Η γενική διευθύντρια του Ταμείου εμφανίστηκε κατά των νέων μέτρων.

Σε σχετική ερώτηση η κ. Λαγκάρντ απάντησε πως «δεν πρέπει να υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα.. Το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει τον αρχικό στόχο για το 2013» και συμπλήρωσε ότι «αναμένει πρωτοβουλίες από τους Ευρωπαίους για το χρέος».

Στο μεταξύ, πέντε από τους πιο ισχυρούς αξιωματούχους ανέφεραν πως τα μέτρα στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να αποδίδουν και κάνουν λόγο για σημάδια ανάκαμψης της χώρας. Σε άρθρο τους στην Wall Street Journal ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γεργκ Ασμουσεν, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ εμφανίζονται σίγουροι πως η αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης αρχίζει να δείχνει πλέον θετικά αποτελέσματα στην Ελλάδα.

Δηλώνοντας αισιοδοξία για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος, επισημαίνουν βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Βέβαια επισημαίνουν πως απαιτείται ακόμη δουλειά στο δημόσιο τομέα και στις μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ