Στουρνάρας: Μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουμε έτοιμο το πλάνο για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουμε έτοιμο το πλάνο για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν εκπονηθεί οι μελέτες για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα ώστε να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά δήλωσε ο υπουργό9ς Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σε έγγραφο του, ο Γιάννης Στουρνάρας υπενθυμίζει ότι με πρωτοβουλία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης ανατέθηκαν στο ΚΕΠΕ και στον ΙΟΒΕ μελέτες με στόχο την ανάδειξη προτάσεων για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία μεσο-μακροπρόθεσμα και τη συμβολή του κράτους στην πορεία αυτή.

Όπως εξηγεί ο υπουργός Οικονομικών, οι μελέτες αυτές αναμένεται να επισημάνουν τους κλάδους που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επάνοδο της εθνικής οικονομίας σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά, να καταδείξουν τις πιθανές δημόσιες πολιτικές που μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση και να συμβάλουν στη βελτιστοποίηση της αξιοποίησης των αναπτυξιακών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του το κράτος, όπως το ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος, το ΕΤΕΑΝ καθώς και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Επιπλέον, η μελέτη θα καταδείξει τα διοικητικά εμπόδια που πιθανώς δημιουργούν πρόβλημα στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, ώστε να προχωρήσει μια συντονισμένη προσπάθεια άρσης τους, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ