Μητσοτάκης: Εδώ αξιολογούμε τους υπαλλήλους -Δεν είμαστε υπουργείο κινητικότητας και απολύσεων - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Εδώ αξιολογούμε τους υπαλλήλους -Δεν είμαστε υπουργείο κινητικότητας και απολύσεων

Μητσοτάκης: Εδω αξιολογούμε τους υπαλλήλους -Δεν είμαστε υπουργείο κινητικότητας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτα θα αξιολογηθούν οι δομές του Δημοσίου και στη συνέχεια σε αυτές θα αναζητηθούν οι 12.500 πλεονάζουσες θέσεις που θα πρέπει να οδηγήσουν στην κινητικότητα των αντίστοιχων υπαλλήλων, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μίλησε στο ΒήμαFM την Τρίτη για σειρά θεμάτων της αρμοδιότητάς του, με το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο να είναι προεξάρχον, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι το υπουργείο του δεν είναι υπουργείο κινητικότητας και απολύσεων», αυτή αποτελεί μικρό μόνο μέρος της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση.

«Για να προχωρήσουμε στο δεύτερο κύκλο κινητικότητας, θα πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί αξιολόγηση δομών από τις οποίες θα προέλθουν οι 12.500 εργαζόμενοι. Θα εντοπιστούν, δηλαδή, πλεονάζουσες θέσεις που θα καταργηθούν, αφού πρώτα έχουν προκύψει τα σχέδια στελέχωσης. Η προθεσμία του Δεκεμβρίου είναι ασφυκτική για να πετύχουμε αυτό τον στόχο», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Οσον αφορά τα ανώτερα κλιμάκια του Δημοσίου ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι «εξετάζουμε έναν ανοιχτό τρόπο επιλογής γενικών γραμματέων υπουργείων και διευθυντών μεγάλων οργανισμών του Δημοσίου. Μελετούμε διαδικασίες που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες. Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων που θα κατατεθούν πρέπει να είναι αξιοκρατική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ