New York Times: «Μετά από 6 χρόνια πόνου, η Ελλάδα εμφάνισε πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό» - iefimerida.gr

New York Times: «Μετά από 6 χρόνια πόνου, η Ελλάδα εμφάνισε πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό που εμφάνισε η ελληνική οικονομία αναφέρονται οι New York Times, οι οποίοι το χαρακτηρίζουν ως «την πρώτη πραγματική ελπίδα ότι η Ελλάδα θα βγει από έξι χρόνια ύφεσης» και αναφέρονται στο σχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσίασε η κυβέρνηση για το 2014 και αναμένει μια μικρή επιστροφή στην ανάπτυξη.

Σε άρθρο της με τίτλο «Μετά από έξι χρόνια πόνου η Ελλάδα περιμένει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό», η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην ύφεση η οποία μαστίζει την ελληνική οικονομία από το 2007 και τονίζει πως «αναμένεται αν συρρικνωθεί 4% φέτος αλλά θα αυξηθεί κατά 0,6% το 2014, κυρίως λόγω της αύξησης του τουρισμού και των εξαγωγών», ενώ υπάρχει και μια πρόβλεψη πως η ανεργία θα εμφανίσει ελαφριά μείωση και από το 27% θα κατέβει στο 26%

«Οι προβλέψεις αυτές, ίσως να είναι σημείο στροφής για μια τέτοια χώρα όπου η μικρή της οικονομία απείλησε το μέλλον της Ευρωζώνης. Εχει διασωθεί δύο φορές από τους δανειστές της και παραμένει πρώτη στην ανεργία στην περιοχή με συχνές διαμαρτυρίες για τις περικοπές της κυβέρνησης», αναφέρουν οι New York Times,

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελλάδα αποπληρώνει σταδιακά τα χρέη της από έναν λογαριασμό ο οποίος δημιουργήθηκε πέρυσι στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα συνεχίσει να το κάνει και με την επιστροφή της στις αγορές το 2014, ή το 2015, σημειώνουν οι NYT προσθέτοντας ωστόσο: «Αλλά λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο μέγεθος του ελληνικού χρέους το οποίο είναι 175% του ΑΕΠ, δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα σταματήσει η Ελλάδα να πληρώνει τα δανεικά που χρωστά».

Κλείνοντας, οι New York Times αναφέρουν πως οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και κυρίως της Γερμανίας έχουν αρνηθεί επανειλημμένα την προοπτική ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους αν και το ΔΝΤ είναι πιο θετικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως και αρκετοί γνωστοί οικονομολόγοι και αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν πως «δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ