Φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης για όλους ζητούν από τον Στουρνάρα 26 βουλευτές της ΝΔ - iefimerida.gr

Φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης για όλους ζητούν από τον Στουρνάρα 26 βουλευτές της ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης για όλα τα νοικοκυριά ζητούν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα 26 «γαλάζιοι» βουλευτές από την περιφέρεια. Όπως επισημαίνουν «η συνταγή έχει δοκιμαστεί και δυστυχώς αποδείχτηκε στην πράξη αποτυχημένη», τονίζοντας ότι η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης «δεν απέφερε την προσδοκώμενη αύξηση των δημοσίων εσόδων, ενώ επιβάρυνε δυσβάστακτα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς» και συνεπώς «εκ του αποτελέσματος το μέτρο αποδείχθηκε άστοχο».Επίσης, αναφέρουν ότι «διαπιστώνονται σοβαρές αδικίες» με τον διαχωρισμό της χώρας σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες και τονίζουν ότι η εφαρμογή του συστήματος των επιδομάτων «πέραν του ότι απέτυχε, είχε και αρνητικές επιπτώσεις, όπως την καταστροφική για το περιβάλλον λαθροϋλοτομία αλλά και την μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή δεδομένου ότι η ξυλεία αυτή διακινείται χωρίς τιμολόγια».

Παράλληλα οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι καθίσταται εκ των πραγμάτων αναγκαία η διεύρυνση των γεωγραφικών κριτηρίων και ερωτούν τον κ. Στουρνάρα αν θα δοθεί πετρέλαιο στις ποσότητες που ήδη έχουν καθοριστεί σε όλα τα νοικοκυριά με την τιμή πριν την εξίσωση του φόρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ