Δεν έχει τέλος ο θρήνος στη Λαμπεντούζα – Πλησιάζουν τους 200 οι νεκροί μετανάστες - iefimerida.gr

Δεν έχει τέλος ο θρήνος στη Λαμπεντούζα – Πλησιάζουν τους 200 οι νεκροί μετανάστες

Δεν έχει τέλος ο θρήνος στη Λαμπεντούζα – Πλησιάζουν τους 200 οι νεκροί μετανάστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πραγματικές διαστάσεις της τραγωδίας στη Λαμπεντούζα δεν έχουν φανεί ακόμη. Οι δύτες ανέσυραν την Κυριακή 84 σορούς, με τον αριθμό των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους όταν ναυάγησε το πλοίο που τους μετέφερε να φτάνει τους 195.

Οι ιταλικές αρχές εκτιμούν, με βάση τις μαρτυρίες των επιζώντων, πως τουλάχιστον 188 ακόμη αγνοούνται, κάτι που κάνει τα σωστικά συνεργεία να φοβούνται πως ο αριθμός των θυμάτων θα εκτιναχθεί. Στο νησί της Ιταλίας έχει φτάσει ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο ρομπότ με κάμερες που συμβάλει στον εντοπισμό των πτωμάτων.

Στο μεταξύ, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε έναν κληρικό για να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις για την εύρεση των θυμάτων και να προσφέρει πνευματική βοήθεια στους επιζώντες. Από την πλευρά της η υπουργός αρμόδια την Ενταξη των Μεταναστών έκανε έκκληση για τροποποίηση του νόμου για τη λαθρομετανάστευση στην Ιταλία. «Δεν έπρεπε να περιμένουμε μια τραγωδία για να αλλάξουμε τα πράγματα», επισήμανε η Κιένγκε, η πρώτη μαύρη υπουργός στην Ιταλία, η οποία κατάγεται το Κονγκό.

Η έκκληση της Κιένγκε έγινε μία ημέρα έπειτα από την είδηση πως οι εισαγγελικές αρχές θα ασκήσουν αυτεπαγγέλτως διώξεις στους επιζήσαντες του ναυαγίου για λαθρομετανάστευση, αδίκημα το οποίο επισύρει χρηματικά πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ.

Υπέρ της τροποποίησης της νομοθεσίας που διέπει το μεταναστευτικό είχε ταχθεί και ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο. Το Δημοκρατικό Κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού θεωρεί ότι πρέπει να καταργηθεί το ποινικό αδίκημα της λαθρομετανάστευσης, θέση με την οποία όμως διαφωνεί τόσο η κεντροδεξιά όσο και το ξενοφοβικό κόμμα Λέγκα του Βορρά.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ