Μητσοτάκης: Οποιος φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή, η πόρτα εξόδου της ΝΔ είναι ανοιχτή - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Οποιος φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή, η πόρτα εξόδου της ΝΔ είναι ανοιχτή

Μητσοτάκης: Οποιος φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πόρτα της εξόδου από τη Νέα Δημοκρατία «έδειξε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όσους «φλερτάρουν» με τη Χρυσή Αυγή. Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε για ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή με την ακροδεξιά.

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως είναι «ξεκάθαρη και μη διαπραγματεύσιμη» η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της ΝΔ και της ακροδεξιάς σε όλες τις εκφάνσεις της και πρόσθεσε ότι «αν κάποιοι φλερτάρουν στα σοβαρά με τέτοιες ιδέες, η πόρτα εξόδου είναι ορθάνοιχτη».

«Βρισκόμαστε απέναντι σε όλους, όσους αμφισβητούν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Βρισκόμαστε απέναντι στα "άκρα". Ειδικά, απέναντι στη Χρυσή Αυγή, που δεν αποτελεί "άκρο", αλλά ένα εγκληματικό μόρφωμα έξω απο το πολιτικό μας σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως έχει εμπιστοσύνη στην κρίση της δικαιοσύνης που χειρίζεται την υπόθεση.

Παράλληλα τόνισε πως είναι στο χέρι του λαού, με την ψήφο του, να κλείσει τη «μαύρη παρένθεση στην ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία και να μην επιτρέψει ποτέ ξανά σε ένα νεοναζιστικό μόρφωμα με λούμπεν συμπεριφορές υποκόσμου, να διαβεί το κατώφλι της Βουλής των Ελλήνων».

Αναφερόμενος στην κινητικότητα επανέλαβε πως το μέτρο δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και απολύσεις, αλλά το χαρακτήρισε πάνω από όλα ένα «εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου». Ως παράδειγμα ανέφερε τη Δημοτική Αστυνομία, τονίζοντας πως όσοι απασχολούνταν στο σώμα θα μετακινηθούν στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, όπως τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ