Jamie Livingston: Η ζωή του όλη, μία Polaroid - iefimerida.gr

Jamie Livingston: Η ζωή του όλη, μία Polaroid

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν μία φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε η φωτογραφική αυτοβιογραφία του Jamie Livingston είναι απλά ανεκτίμητη. Για περίπου δύο δεκαετίες –ξεκινώντας με μία φωτογραφία της κοπέλας του και κλείνοντας με μία φωτογραφία, σωστό στοιχειό, που τον απεικονίζει νεκρό στο κρεβάτι του νοσοκομείου- ο Lining stone κρατά ένα ιδιαίτερο προσωπικό ημερολόγιο τραβώντας μία φωτογραφία κάθε μέρα.

Όλα ξεκίνησαν με την αγορά μιας κάμερας Polaroid το 1979. Τότε o Livingston αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το πρωτότυπο project που είχε κατά νου, τραβώντας μία φωτογραφία κάθε μέρα. Το ταξίδι που έμελλε να κρατήσει 18 χρόνια, διηγείται τις δικές του ιστορίες και χαρίζει στη κάθε μέρα την μοναδικότητα που της αξίζει.

Ο Livingston ήταν πολύ αυστηρός με το project του. Με την βοήθεια του φίλου του Hugh Crawford, τήρησε την υπόσχεσή του, τραβώντας αποκλειστικά μία φωτογραφία κάθε μέρα, ακόμα και αν του δινόταν αργότερα ευκαιρία για μία καλύτερη λήψη, ένα πιο εντυπωσιακό θέμα.

Στο ογκώδες album του Livingston, το οποίο δεν διαφέρει και πολύ από ένα ξεχασμένο οικογενειακό album, μπορούμε να δούμε τόσο τις σχέσεις με τους φίλους και την οικογένειά του, όπως αυτές εξελίσσονται στον χρόνο, όσο και την ίδια την πόλη, τοπία της Νέας Υόρκης του ’80 και ’90 που τον φιλοξένησαν τα 18 αυτά χρόνια.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς 1997, το project δείχνει να συνεχίζει ακάθεκτο παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας του Livingston, παρουσιάζοντας όλη την πορεία του μέχρι το θάνατό του από μελάνωμα.

Προκειμένου να γιορτάσουν την επέτειο 10 χρόνων του project «Φωτογραφία της Ημέρας», οι φίλοι του Livingston διοργάνωσαν έκθεση στο Κολέγιο του Barn. Μπορείς και εσύ να δεις τις φωτογραφίες του Hugh Livingston εδώ.

Jamie Livingston: Η ζωή του όλη, μία Polaroid | iefimerida.gr 0

Jamie Livingston: Η ζωή του όλη, μία Polaroid | iefimerida.gr 14

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτογραφία Hugh Livingston project
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ