Σύσκεψη προετοιμασίας στο Μαξίμου το Σάββατο για το ταξίδι Σαμαρά στο Ισραήλ - iefimerida.gr

Σύσκεψη προετοιμασίας στο Μαξίμου το Σάββατο για το ταξίδι Σαμαρά στο Ισραήλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύσκεψη με τους υπουργούς που θα τον συνοδέψουν στο ταξίδι του στο Ισραήλ, θα έχει ο Πρωθυπουργός το Σάββατο στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αναχώρηση του Αντώνη Σαμαρά για το Ισραήλ είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Απόψε, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ειδική αναφορά στο ταξίδι του στο Ισραήλ έκανε ο Πρωθυπουργός και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδο Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Στόχος του ταξιδιού είναι η οικοδόμηση μίας στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου με αιχμή του δόρατος τα ενεργειακά.

Όπως έχει επισημάνει ο Πρωθυπουργός, οι τρεις χώρες έχουν ενεργειακούς πόρους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, που όταν προχωρήσει η αξιοποίησή τους θα μπορούν να καλύπτουν το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ