Δεν είναι εύκολο να παραμείνει κανείς παραγωγικός κατά τη διάρκεια της ημέρας στη δουλειά και συχνά υπάρχουν μέρες που πραγματικά δεν έχουμε καθόλου όρεξη. Εάν λοιπόν χρειάζεστε κάποιες συμβουλές για το πώς να γίνετε παραγωγικοί, αυτό το πλάνο δραστηριοτήτων σίγουρα μπορεί να βοηθήσει.
Το συγκεκριμένο γράφημα αποκαλύπτει 35 συνήθειες των υπερπαραγωγικών ανθρώπων, δίνοντας μερικές νέες ιδέες για το πώς να διαχειριστείτε την παραγωγικότητα και την ενέργειά σας με ιδανικά αποτελέσματα.
Το σημαντικό είναι να οργανώσετε την ημέρα σας, σύμφωνα με την ενέργεια του σώματός σας. Για παράδειγμα, αν είστε πολύ δραστήριοι και δημιουργικοί το πρωί, τότε θα πρέπει να κάνετε τις εργασίες που προτιμάτε αργότερα και τις πιο «αντιπαθητικές» το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο, συγχρονίζετε τις δραστηριότητες σας στο δικό σας ρυθμό, και τα πράγματα γίνονται φυσικά.
Το σχεδιάγραμμα δίνει 7 σημεία της καθημερινότητας και δείχνει πώς να τα διαχειριστούμε κατάλληλα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στον τομέα των ηλεκτρονικών, οι συμβουλές είναι απλές: Μειώστε τα email στα οποία απαντάτε στο 1 ανά ώρα και αν δε καταλαβαίνετε τι γράφει ένα mail καλύτερα να το αγνοήσετε. Επίσης σβήστε τηλεόραση και ραδιόφωνο για να μη σας αποσυντονίζει και μην απαντάτε στο κινητό εκτός κι αν είναι απόλυτη ανάγκη. Τέλος μία καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείτε συντομεύσεις πληκτρολογίου όταν γράφετε για να γίνετε πιο γρήγοροι.
Στον τομέα του ρουχισμού, για να μη χάνετε χρόνο διαλέγοντας ρούχα, αποφασίστε καταρχάς ποιο είναι το στυλ σας και προτιμήστε να φοράτε «έξυπνα» υφάσματα που δε λερώνονται εύκολα. Επίσης καλό είναι να κουβαλάτε ένα φούτερ παντού μαζί σας για κάθε περίπτωση και να αδειάσετε τη ντουλάπα σας από ότι δε φοράτε πια.
Για το σώμα είναι σημαντικό να γυμνάζεστε για να εκτονώσετε το άγχος, να κοιμάστε νωρίς και να παίρνετε μικρούς υπνάκους μέσα στη μέρα όταν νιώθετε κόπωση.
Στη διατροφή καλό είναι να τρώτε υγιεινά και συγκεκριμένα πράγματα, ενώ μπορείτε να διαπραγματευτείτε ένα καθημερινό μενού με κάποιο εστιατόριο για να γλυτώσετε χρόνο από το μαγείρεμα.
Οσο για το πώς να προγραμματίσετε τη δουλειά σας, το σχεδιάγραμμα προτείνει να κάνετε πρώτα τα εύκολα και να θέτετε μία προτεραιότητα την ημέρα. Επίσης καλό είναι να έχετε συγκεκριμένη ρουτίνα στη δουλειά σας και να κάνετε τα πράγματα με συγκεκριμένη σειρά, χωρίς να δίνετε μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια.
Παράλληλα το διάγραμμα δίνει επίσης έξυπνες ιδέες για να «χακάρετε» το μυαλό σας και να λειτουργεί καλύτερα όταν το έχετε ανάγκη.