Όταν η μητέρα της έμπαινε στο δωμάτιο της και την έβλεπε να φτιάχνει τα πρώτα της σκουλαρίκια με μικροσκοπικά παπάκια και κομμάτια από lego της έλεγε συνέχεια: «πόσων χρόνων είσαι;», δεν ήξερε ότι θα της έδινε την έμπνευση για την επωνυμία της «επιχείρησής» της, που μόλις ξεκίνησε.
Η Μάντυ Παπαδάκη κράτησε, λοιπόν, την παρατήρηση της μαμάς, τη μετέφρασε στα αγγλικά και έβαλε τις βάσεις για το"how old are you" κάνοντας ένα δυναμικό come –back σε ένα αγαπημένο στυλ της δεκαετίας του '50 που πολλές λάτρεψαν, αλλά λίγες μπορούν να υποστηρίξουν: το pinup, που ξεκίνησε από την Αμερική και σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή, συνδυάζοντας την παιδική αθωότητα με τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Ένα στυλ που εξυμνούσε όσο κανένα τις γυναικείες καμπύλες, πριν τα ανορεξικά χλωμά κορίτσια γίνουν της μόδας.
Με σπουδές στα ξενοδοχειακά, το μάρκετινγκ και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, πρόλαβε να εργαστεί σε ξενοδοχείο - φορώντας αναγκαστικά ταγέρ - μόνο για 5 χρόνια.
Το 2011 απολύεται λόγω κρίσης. Βάζει τα ταγέρ στην ντουλάπα και αποφασίζει να γυρίσει δυο σελίδες: Επαγγελματική και ενδυματολογική. Στο μυαλό της άρχισαν να στριφογυρίζουν σχέδια, χρώματα, κορδέλες, σκουλαρίκια, κρεμαστά και μοναδικές τσάντες.
Όμως εκτός από το μάρκετινγκ που τη βοήθησε να προωθήσει το σχέδιο της, δεν ήξερε να πιάνει ούτε βελόνα!
«Όταν απολύθηκα εξαιτίας της κρίσης συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό που είχα σπουδάσει μάλλον δε μου κάνει πολύ καλό. Έπρεπε όμως πολύ γρήγορα να βρω κάτι να κάνω και να μου αρέσει. Είχα επιλογή. Να εργαστώ στον πατέρα μου - και το έκανα για λίγο διάστημα. Αλλά δε μου ταίριαζε. Άλλα είχα στο μυαλό μου. Αγόραζα υλικά και έκανα χειροτεχνίες. Πήγα και σε ένα αρχάριο τμήμα ραπτικής που σου μάθαινε να φτιάχνεις ρούχα με πατρόν. Εγώ δεν προχώρησα στο προχωρημένο τμήμα.
Με μια ραπτομηχανή για αρχάριους και με τις αρχάριες γνώσεις μου στη ραπτική έφτασα το «Ηow old are you» στο σημείο που είναι τώρα. Οι βλέψεις μου είναι για κάτι μεγαλύτερο. Ήδη δίνω σε κάποια μαγαζιά στο Ηράκλειο ορισμένα από τα αξεσουάρ μου. Αυτό που εγώ θέλω να κάνω είναι ένα κατάστημα για να αποκτήσω μόνιμη φυσική παρουσία».
Η απελευθέρωση από το χώρο εργασίας της απελευθέρωσε και το στυλ της. «Εγώ έτσι ήμουν, αλλά ήμουνα μόνη μου, τώρα γινόμαστε πολλές!» λέει γελώντας στο MadeinCreta.
Ήδη κορίτσια, μικρά ή μεγάλα, στο Ηράκλειο έχουν αρχίσει να φοράνε τους πολύχρωμους φιόγκους της, τις κορδέλες της, τα σκουλαρίκια της, ενώ κυκλοφορούν και τις τσάντες της.
Πηγή: Madeincreta