Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία Μιχαλολιάκου - Τι είπε στον ανακριτή - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία Μιχαλολιάκου - Τι είπε στον ανακριτή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε μετά από πέντε ώρες η απολογία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μια κατηγορία την οποία αρνήθηκε.Η απόφαση για την τύχη του όμως, θα κριθεί ύστερα και από την απολογία του χρυσαυγίτη «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη που άρχισε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, καθώς οι ανακριτές και οι εισαγγελείς θέλουν να ακούσουν τη δική του εκδοχή για τα τηλεφωνήματα που έκανε μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα τηλεφωνήματα που φαίνεται να δέχθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος ( Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.

Πλέον ενώπιον των ανακριτών βρίσκεται το τοπικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής ώστε μετά την ολοκλήρωση των εξηγήσεων του να αποφανθούν αν ο κ Μιχαλολιάκος θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι.

Επίσης ο κ. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του υποστήριξε ότι η διώξή του είναι πολιτική και όχι ποινική, καθώς και ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παράλληλα, καταδίκασε τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και τέλος ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

Προκλητικά συνθήματα από τους συγκεντρωμένους έξω από την Ευελπίδων

Τον κ. Μιχαλολιάκο περίμεναν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ομάδα 100 με 150 Χρυσαυγιτών, οι οποίοι προκαλούσαν φωνάζοντς συνθήματα όπως «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Στο χώρο βρέθηκαν και βουλευτές της ΧΑ καθώς και η οικογένειά του, η σύζυγός του και η κόρη του..

Πάγωσε κοινή γνώμη και κυβέρνηση από την απόφαση για Κασιδιάρη-Παναγιώταρο-Μίχο

Νωρίτερα την Τετάρτη έκπληκτη η ελληνική κοινή γνώμη άκουσε την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφαιθούν ελεύθεροι οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Η απόφαση πάγωσε και τα πολιτικά κόμματα αλλά και την κυβέρνηση. Την αρχική ψυχρολουσία, όμως, διαδέχθηκε η ψυχραιμία. «Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της. Παρέπεμψε την ηγεσία και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», τόνιζα κυβερνητικές πηγές. Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις των υπολοίπων εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δικαστικές αρχές εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα κινηθούν πέρα από σκοπιμότητες, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «κανείς δεν πρέπει να βιάζεται, διότι δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση».

Αρχισαν τους τραμπουκισμούς, τις ύβρεις και τις απειλές με το που αφέθηκαν ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος

Οι τρεις βουλευτές της ΧΑ κατά την έξοδό τους από την Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης δεν μπορούσαν να κρύψουν τον εκνευρισμό τους για όσα είχαν προηγηθεί. Ο Ηλίας Κασιδιάρης χτύπησε έναν εικονολήπτη, κλώτσησε έναν φωτορεπόρτερ και έσπρωξε έναν ακόμη εικονολήπτη.

Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος περορίστηκαν στην εκτόξευση απειλών κατά πάντων: «Ξεφτίλες, δούλοι, ανθρωπάκια, σιχάματα» ήταν μερικά από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία «έλουσαν» τους δημοσιογράφους. Μάλιστα, συνέχισαν την επίθεση και κατά την έξοδό τους από τη ΓΑΔΑ όταν εκτόξευσαν κατά δημοσιογράφων απειλώς τύπου «θα περάσετε καλά τώρα, θα δείτε τι θα σας κάνουμε» και «μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε».

Στις 10 το πρωί η απολογία του Χρήστου Παππά

Από τα γραφεία της ΓΑΔΑ και με τον γνωστό τρόπο θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς στις 10 το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με τα υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής και θα μιλήσει για πολιτικές διώξεις.

Φωτογραφία: Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ