Και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική - iefimerida.gr

Και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οτι είπαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι δηλαδή η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική και όχι ποινική αναμένεται να υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος απολογείται από τις 19:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ο κατηγορούμενος για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται να υποστηρίξει, επίσης, ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφίου με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών, αφού ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Ευελπίδων στις 15:30 τελικά οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή στις 19:30.

Τον κ. Μιχαλολιάκο περίμεναν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ομάδα 100 με 150 Χρυσαυγιτών, οι οποίοι προκαλούσαν φωνάζοντς συνθήματα όπως «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Στο χώρο βρέθηκαν και βουλευτές της ΧΑ καθώς και η οικογένειά του, η σύζυγός του και η κόρη του.

Μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο στην Ευελπίδων μεταφέρθηκαν άλλοι πέντε από τους συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης.

Πάγωσε κοινή γνώμη και κυβέρνηση η πρωινή απόφαση

Νωρίτερα την Τετάρτη έκπληκτη η ελληνική κοινή γνώμη άκουσε την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφαιθούν ελεύθεροι οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Η απόφαση πάγωσε και τα πολιτικά κόμματα αλλά και την κυβέρνηση. Την αρχική ψυχρολουσία, όμως, διαδέχθηκε η ψυχραιμία. «Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της. Παρέπεμψε την ηγεσία και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», τόνιζα κυβερνητικές πηγές. Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις των υπολοίπων εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δικαστικές αρχές εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα κινηθούν πέρα από σκοπιμότητες, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «κανείς δεν πρέπει να βιάζεται, διότι δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση».

Αρχισαν τους τραμπουκισμούς, τις ύβρεις και τις απειλές με το που αφέθηκαν ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος

Οι τρεις βουλευτές της ΧΑ κατά την έξοδό τους από την Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης δεν μπορούσαν να κρύψουν τον εκνευρισμό τους για όσα είχαν προηγηθεί. Ο Ηλίας Κασιδιάρης χτύπησε έναν εικονολήπτη, κλώτσησε έναν φωτορεπόρτερ και έσπρωξε έναν ακόμη εικονολήπτη.

Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος περορίστηκαν στην εκτόξευση απειλών κατά πάντων: «Ξεφτίλες, δούλοι, ανθρωπάκια, σιχάματα» ήταν μερικά από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία «έλουσαν» τους δημοσιογράφους. Μάλιστα, συνέχισαν την επίθεση και κατά την έξοδό τους από τη ΓΑΔΑ όταν εκτόξευσαν κατά δημοσιογράφων απειλώς τύπου «θα περάσετε καλά τώρα, θα δείτε τι θα σας κάνουμε» και «μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε».

Το κλέφτικο τραγούδι του Μιχαλολιάκου λίγο πριν οδηγηθεί στην Ευελπίδων

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν ο γενικός γραμματέας της ΧΑ οδηγηθεί στην Ευελπίδων αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κόμματος ένα κείμενό του το οποίο, όπως αναφέρεται, συνέταξε από ένα κελί των κρατητηρίων στις 29 Σεπτεμβρίου και το οποίο καταλήγει με ένα κλέφτικο τραγούδι.

«Μήνυμα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής που υπαγορεύτηκε στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων

Αθήνα 29 Σεπτεμβρίου 2013,

Αγαπημένοι μου Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, σας γράφω από ένα κελί των κρατητηρίων.

Επί είκοσι έτη στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας μας υπήρχε ένα άρθρο εκτενές. Αυτήν την εβδομάδα δεν είχα αυτήν την ευκαιρία για λόγους ανωτέρας βίας.

Άκουσα τις υπερήφανες και αδούλωτες φωνές σας μέσα από τον χώρο της κρατήσεώς μου, όπου ευρίσκομαι ΑΔΙΚΑ μόνο και μόνο γιατί ΤΟΛΜΗΣΑ, γιατί ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ όλοι μαζί να υψώσουμε υπερήφανο το ανάστημά μας στην εσωτερική κατοχή της Πατρίδας μας.

Στα διπλανά κελιά είναι άλλοι τέσσερεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής και αυτοί υπερήφανοι με ακέραιη την Τιμή και την Υπερηφάνειά τους.

Με κάθε τρόπο πονηρό, χρησιμοποιώντας μέσα δόλια προσπαθούν να παρουσιάσουν τον νόμιμο πολιτικό μας αγώνα σαν μια... εγκληματική οργάνωση. Η ΑΛΗΘΕΙΑ στο τέλος θα λάμψει, τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.

Έχετε ΠΙΣΤΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ και στο τέλος είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθούμε γιατί παραμείναμε ΟΡΘΙΟΙ σε καιρούς ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ, γιατί είχαμε την ξεχωριστή τύχη να μας επιλέξει η ΜΟΙΡΑ ώστε να γίνουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η επαγρυπνούσα συνείδηση του Έθνους.

Όποια και εάν είναι η κατάληξη αυτής της τόσο σκοτεινής ιστορίας, το βέβαιον είναι ότι ΕΜΕΙΣ οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισσες γράψαμε ΙΣΤΟΡΙΑ και αυτό δεν μπορεί κανείς να μας το αφαιρέσει.

Είμαι Υπερήφανος για όλους ΣΑΣ, για όλους εσάς που παραμένετε Αγωνιστές της Μεγάλης ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ στον καιρό του Εθνομηδενισμού, της Παγκοσμιοποίησης, της υποταγής στον ξένο αφέντη, στον καιρό της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, στον καιρό των Μνημονίων.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΜΕ, γιατί ΔΕΝ παίξαμε τον ρόλο μιας μαριονέττας στο πολιτικό τους κουκλοθέατρο.

Τελειώνω και σας χαιρετώ με τον στίχο ενός ηρωικού κλέφτικου τραγουδιού:

«Οι κλέφτες προσκυνήσανε και γίνανε ραγιάδες,

μα ένα μικρό κλεφτόπουλο δεν λέει να προσκυνήσει...»

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ»

Φωτογραφία Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ