Η κυβέρνηση ανασυντάσσεται: Κάναμε το καθήκον μας με τη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση ανασυντάσσεται: Κάναμε το καθήκον μας με τη Χρυσή Αυγή

Η κυβέρνηση ανασυντάσσεται: Κάναμε το καθήκον μας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ψυχρολουσία στην κυβέρνηση που έφερε η απόφαση των ανακριτών να αφήσουν ελεύθερους τους τρεις βουλευτές της ΧΑ διαδέχθηκε η ψυχραιμία. Παρότι υπήρξαν φωνές στο περιβάλλον του πρωθυπουργού που έριχναν τις ευθύνες στους υπουργούς Χαράλαμπο Αθανασίου και Νίκο Δένδια για το «φιάσκο» όπως το χαρακτήριζαν της απελευθέρωσης των τριών χρυσαυγιτών και κυκλοφόρησαν σενάρια παραίτησης τους τελικά επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές.«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους δύο υπουργούς, είναι οι στενότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση στηρίζει τους κυρίους Δένδια και Αθανασίου» διευκρίνιζαν κυβερνητικές πηγές.

«Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της. Παρέπεμψε την ηγεσία και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Βενιζέλος για Χρυσή Αυγή: Κανένας δεν πρέπει να βιάζεται

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις, γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είπε «κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, διότι δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια ποινική υπόθεση, η οποία μόλις αρχίζει να ερευνάται, είναι «στην πρώτη, πρώιμη φάση της». Είναι, τόνισε, μια ιστορική υπόθεση θεσμών, αξιών, δημοκρατίας και κράτους δικαίου.

Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει όλοι οι θεσμοί, βουλή, κόμματα και κυρίως η Δικαιοσύνη, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Επιτέθηκε σε όσες πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουν να βλέπουν από τη μια τη Χρυσή Αυγή και από την άλλη το μνημόνιο και τα δύσκολα μέτρα, τα οποία ελήφθησαν, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για τη χώρα και ζήτησε να μη κρύβεται, όπως είπε, κανείς πίσω από τη Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ