«Αδειάζει» άγρια τον Φαήλο η ΝΔ για το εξτρεμιστικό πεζοδρομιακό παραλήρημά του - iefimerida.gr

«Αδειάζει» άγρια τον Φαήλο η ΝΔ για το εξτρεμιστικό πεζοδρομιακό παραλήρημά του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλοι οι άνθρωποι πού και πού λέμε καμιά κουβέντα παραπάνω... Αυτή ήταν κατ' ουσία η δικαιολογία που προέβαλε ο σύμβουλος, προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού και μέλος της πολιτικής γραμματείας της ΝΔ, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης αναφορικά με το εξτρεμιστικό παραλήρημα που ανάρτησε στο Facebook, χαρακτηρίζοντας τα μεν μέλη και τους οπαδούς του νεοναζιστικού κόμματος της Χ.Α. «πατριώτες – εθνικιστές», τον δε ΣΥΡΙΖΑ «σκυλολόι». Κοντολογίς, εξαιτίας του είδους του μέσου (Facebook) είπε και μια κουβέντα παραπάνω, σε μία στιγμή βεβαίως που η Ελλάδα βράζει, με τις εσωτερικές κρίσεις να την πλήττουν κατά κύματα.

Ωστόσο, η εμπρηστική συμπεριφορά του κ. Κρανιδιώτη δεν πέρασε στα ψιλά. Απεναντίας, η Συγγρού τον εγκάλεσε για τις ακραίες απόψεις που εξέφρασε. Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος κάλεσε τον Φ. Κρανιδιώτη να δώσει εξηγήσεις για τις προκλητικές απόψεις που εξέφρασε για τη Χρυσή Αυγή, τις οποίες μάλιστα «στόλισε» με πεζοδρομιακές εκφράσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, «ο Α. Παπαμιμίκος επέκρινε τον Φ. Κρανιδιώτη, τονίζοντας ότι τα όσα έγραψε στο Facebook δεν εκφράζουν το κόμμα και αποτελούν προσωπικές απόψεις του. Από την πλευρά του, ο (κατά δήλωσή του) "πολιτικός φίλος του πρωθυπουργού" ισχυρίστηκε ότι τα περί "πατριωτών-εθνικιστών" δεν αφορούσαν την ηγεσία της ΧΑ, αλλά τους ψηφοφόρους της, ενώ επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως εξαιτίας του είδους του μέσου (Facebook) είπε και μια κουβέντα παραπάνω. Για να δούμε, θα μαζευτεί τώρα;».

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι όταν κλήθηκαν να τοποθετηθούν δημοσίως πήραν σαφείς αποστάσεις και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζήτησαν -εμμέσως πλην σαφώς- τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του:

«Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής σε δηλώσεις του (Mega) σημείωσε ότι «αν ο Κρανιδιώτης ήταν βουλευτής της ΝΔ, θα έπρεπε ήδη να έχει διαγραφεί». Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του Γ. Γιακουμάτου (Σκάι), ο οποίος διαφώνησε πλήρως με τις απόψεις του Φ. Κρανιδιώτη, όπως και με τη θεωρία των δύο άκρων. "Προς Θεού, δεν ταυτίζω τη Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ", είπε χαρακτηριστικά...» (Έθνος).

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο κ. Κρανιδιώτης επιδίδεται σε εξτρεμιστικές πολιτικολογίες. Θυμίζουμε το «Τατσόπουλε κατούρα και λίγο», αλλά και την έτερη δήλωσή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» (30/12/2012), όπου ανέφερε:

«Η Χρυσή Αυγή, στη χειρότερη περίπτωση, κάνει αντιποίηση αρχής, ενίοτε πέφτει και καμιά ψιλή, ήτοι έργω εξύβριση και σωματικές βλάβες. Οι εκατόμβες των μαχαιρωμένων αλλοδαπών υπάρχουν στην ευφάνταστη και βλακώδη προπαγάνδα της «προοδευτικιάς» δημοσιογραφίας...».

Αναφορικά με την επίμαχη ανάρτησή του στο Facebook, μεταβείτε εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ