Γιατί οι ανακριτές δεν σταματάνε καθόλου και ξενυχτάνε με τους Χρυσαυγίτες -Τι λέει ο νόμος - iefimerida.gr

Γιατί οι ανακριτές δεν σταματάνε καθόλου και ξενυχτάνε με τους Χρυσαυγίτες -Τι λέει ο νόμος

Γιατί οι ανακριτές δεν σταματάνε καθόλου και ξενυχτάνε με τους Χρυσαυγίτες -Τι λ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από χθες το πρωί -περίπου στις 10- που ξεκίνησε ο μαραθώνιος των απολογιών των συλληφθέντων για συμμετοχή σε παράνομες πράξεις της Χρυσής Αυγής οι δύο ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας δεν έχουν πάρει ανάσα και κάνουν μόνο μικρά διαλείμματα ανάμεσα στις απολογίες των κατηγορουμένων.Ο λόγος για τον οποίο οι ανακριτές επιλέγουν να μην ξεκουραστούν καθόλου είναι πως αν περάσουν οι πέντε ημέρες από τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι απολογίες και δεν έχει βγει απόφαση για προφυλάκιση, τότε οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

Κατά συνέπεια οι ανακριτές αν και έχουν ήδη προχωρήσει σε δυο απολογίες στελεχών -ο τρίτος πήρε αναβολή- και σε τέσσερις μαραθώνιες απολογίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής έκαναν ένα μισάωρο διάλειμμα αφού εξέτασαν τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Λαγο.

Μάλιστα ο δρόμος των απολογιών είναι μακρύς αφού μόλις βγει απόφαση για τα τέσσερα πρωτοπαλίκαρα της ΧΑ ακολουθούν τα υπόλοιπα στελέχη της οργάνωσης και φυσικά ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς.

Υπενθυμίζεται πως ο δεύτερος κύκλος απολογιών θα ξεκινούσε σήμερα στις οκτώ το πρωί με τα οκτώ περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής και στις 15:30 θα έπαιρνε σειρά για να απολογηθεί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Ωστόσο με τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται η μεταγωγή τους στην Ευελπίδων αναμένεται να πάρει παράταση αφού αν δεν ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος απολογιών και δεν βγει η απόφαση των ανακριτών δεν θα ξεκινήσουν νέες ανακρίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ