Τώρα στην κρίση του ανακριτή τα τέσσερα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Τώρα στην κρίση του ανακριτή τα τέσσερα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον ανακριτή βρίσκονται οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος προκειμένου να απολογηθούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν και οι τέσσερις θα παρουσιαστούν στον ανακριτή με πολιτικό μανιφέστο και θα υποστηρίξουν πως η δίωξη εναντίον τους είναι πολιτική και η σύλληψη τους αντισυνταγματική. Οι τέσσερις βουλευτές θα μπουν ένας ένας στο γραφείο του ανακριτή και όχι όχι όλοι μαζί.

Υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες μερικών δεκάδων συγκεντρωμένων εντός του προαυλίου χώρου των δικαστηρίων και άλλων που βρίσκονται εκτός της πρώην σχολής Ευελπίδων, οδηγήθηκαν ενώπιον των ανακριτών οι τέσσερις κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εισήλθαν στον χώρο των γραφείων από την πίσω και όχι από την κεντρική πόρτα του κτιρίου.Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν έξω από το κτίριο, φώναζαν «ήρωες- ήρωες» και χειροκροτούσαν τους κατηγορούμενους, ενώ ο Ηλίας παναγιώταρος τους φώναξε «είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι βουλευτές, αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι η δίωξή τους είναι πολιτική, λόγω των φρονημάτων τους.Ο αρχηγός της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος θα οδηγηγεί στον ανακριτή αύριο προκειμένου να απολογηθεί και την Πέμπτη ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς.

Λίγοι οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έξω από την Ευελπίδων

Η μεταγωγή τους από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και στη διαδρομή που ακολούθησαν τα αυτοκίνητα της ασφάλειας είχαν αποκλειστεί και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Την ίδια ώρα υποστηρικτές της ΧΑ βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια προκειμένου να δηλώσουν την υποστήριξη τους στους συλληφθέντες.

Σε συμπαράσταση των κατηγορουμένων συναδέλφων τους, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρίσκονται και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Γιάννης Βουλδής και Ευστάθιος Μπούκουρας.

Για την κάλυψη των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στην Ευελπίδων πολλά ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, οι δύο ανακριτές που θα ξετινάξουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Εμπειρότατοι, άριστα καταρτισμένοι στα νομικά, αποφασισμένοι, άφοβοι είναι οι πρωτοδίκες που έχουν την μεγάλη ευθύνη της ανάκρισης των συλληφθέντων βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι Σπύρος Γεωργουλάς και Χρήστος Παπακώστας τις προσεχείς ημέρες θα ανακρίνουν το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, όπως περιγράφεται στο πόρισμα και που αποτελείται από τον αρχηγό και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το «ποιόν» του κ. Γεωργουλέα είναι γνωστό και εξαιτίας αυτού του ανετέθη η θέση του ειδικού ανακριτή διαφθοράς. Προφανώς έχει διαχειριστεί πλήθος υποθέσεων μεγάλης βαρύτητας όπως την υπόθεση με τις μίζες γύρω από τα εξοπλιστικά πρόγραμματα (π.χ. σύστημα ΕΡΜΗΣ) επί υπουργίας του Ακη Τσοχατζόπουλου και την υπόθεση των Energa και Hellas Power. Ανακρίσεις έχει κάνει και για τα καρτέλ γάλακτος και βενζίνης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, .ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς κύριος Γεωργουλέας φημίζεται για τη μεθοδικότητα και την οργανωτικότητά του. Οπως αναφέρουν «αρχαιότεροι» συνάδελφοί του που επικαλείται το ρεπορτάζ: «τα δύο αυτά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τη νομική του κατάρτιση είναι που τον καθιστούν αποτελεσματικότατο».

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη ενώ ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ