Οι ευρωπαϊκές διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με νεοναζί κόμματα - iefimerida.gr

Οι ευρωπαϊκές διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με νεοναζί κόμματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν ο Νορβηγός ακροδεξιός τρομοκράτης Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, υπεύθυνος για τη δολοφονία δεκάδων αθώων συμπατριωτών του, ανέβασε στο διαδίκτυο το περιβόητο μανιφέστο του, ελάχιστοι παρατήρησαν πως εκθείαζε τη Χρυσή Αυγή.

Τότε, τον Ιούλιο του 2011, η Χρυσή Αυγή ήταν ένα ασήμαντο περιθωριακό κόμμα της ακροδεξιάς που συγκέντρωνε μόλις το 0,3% των ψήφων στην Ελλάδα. Όμως η οικονομική κρίση, η μαζική ανεργία, η φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού και η απαξίωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, οδήγησε στην εκλογική εκτίναξη της Χρυσής Αυγής, που έφτασε στο 6,9% στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, γράφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com), συγγραφέας και δημιουργός του περιοδικού Ζενίθ (www.zenithmag.wordpress.com) στο tvxs.

Επαφές και σχέσεις με νεοναζί της Γερμανίας -Ηρθαν στην ελληνική βουλή


Αντιπροσωπείες με στελέχη νεοναζιστικών κομμάτων της Γερμανίας και ειδικά της Βαυαρίας επισκέφτηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο, καλύπτοντας την παρουσία τους λέγοντας πως είναι "ακτιβιστές".
Περίπου 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι νοσταλγοί του Χίτλερ νεοναζί της Βαυαρίας πάτησαν το πόδι τους στη Βουλή για να ποζάρουν με τους συνεργάτες τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο.

Οι ευρωπαϊκές διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με νεοναζί κόμματα | iefimerida.gr 0


Επιπλέον ήρθαν στην Αθήνα τις ημέρες πριν από την επέτειο των Ιμίων για να συμμετάσχουν στην πρόσφατη πορεία στο κέντρο της Αθήνας των αυτοαποκαλούμενων «Ελλήνων εθνικιστών» με αφορμή την επέτειο και για να παρακολουθήσουν τις ομιλίες των βουλευτών τους.
Κατά την επίσκεψή τους δε φωτογραφήθηκαν και εντός των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Οι ευρωπαϊκές διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με νεοναζί κόμματα | iefimerida.gr 1

Η Χρυσή Αυγή αρνιόταν σχέσεις με τους Γερμανούς νεοναζί


Η δημοσίευση των φωτογραφιών και η κυκλοφορία τους στο Διαδίκτυο, αλλά και η ανταπόκριση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης-ομπρέλας των Γερμανών νεοναζί Freies Netz Sud -που αποτελεί τη δεξιά αντιπολίτευση του Εθνικοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (NPD), τη συνέχεια δηλαδή του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος- από την πορεία για τα Ιμια διαψεύδει την ίδια τη Χρυσή Αυγή, η οποία με ανακοίνωσή της είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με Γερμανούς νεοναζί, ενώ επιβεβαιώνει το προ ημερών δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο οι χρυσαυγίτες έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς με τους νεοναζί της Βαυαρίας και συγκεκριμένα της Νυρεμβέργης.


Προπαγάνδα
Στην ιστοσελίδα τους οι Freies Netz Sud, στην ανταπόκριση από την πορεία για τα Ιμια με τον τίτλο «Η Ελλάδα ξύπνησε επιτέλους» υιοθετούν πλήρως την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους, κάνοντας λόγο για «λαοθάλασσα» και για «φρενήρεις επευφημίες» όταν ανέβηκε στη σκηνή ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Κόμμα Χρυσή Αυγή και στην Ιταλία
Πριν ένα σχεδόν χρόνο στην Τεργέστη της Ιταλίας ένας 44χρονος ακροδεξιός, οΑλεσάντρο Γκαρντόσι, ίδρυσε την "Alba Dorata", που σημαίνει "Χρυσή Αυγή" στα Ιταλικά, ως "ένα παρακλάδι του εξτρεμιστικού ελληνικού κόμματος, που διακρίνεται από ρατσιστική και ομοφοβική ιδεολογία", σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Μάρκο Πάσκουα, γράφει ο Γιώργος Στάμκος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ