Πέφτουν οι τόνοι στα Πανεπιστήμια -Σήμερα η απόφαση για τις κινητοποιήσεις - iefimerida.gr

Πέφτουν οι τόνοι στα Πανεπιστήμια -Σήμερα η απόφαση για τις κινητοποιήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τη μαύρη τήβενο με την οποία έντυσαν το άγαλμα του Κοραή, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων που συνεδριάζουν σήμερα το απόγευμα θα ρίξουν τους τόνους σχετικά με τις κινητοποιήσεις που έχουν αναστατώσει τα ΑΕΙ.

Ωστόσο οι επικεφαλής των διοικήσεων των ΑΕΙ ζήτησαν να ανασταλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων τους, να δοθεί «λύση διαλόγου» με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και να γίνει επιστημονική αξιολόγηση των διοικητικών δομών τους.

Όπως είπε ο προεδρεύων της Συνόδου, πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος «τα προβλήματα της παιδείας δεν λύνονται στα δικαστήρια». Ο κ. Μυλόπουλος σχολίασε έτσι το ότι οι πρυτάνεις των ΑΕΙ έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των σχετικών αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας, αλλά και η ηγεσία του έχει στείλει έγγραφο στον Άρειο Πάγο για να διερευνηθεί αν τελούνται αξιόποινες πράξεις με τις αποφάσεις Συγκλήτων των ΑΕΙ για αναστολή λειτουργίας τους.

Ανέφεραν επίσης οι πρυτάνεις ότι σε εκθέσεις αξιολόγησης που είχαν καταθέσει στο υπουργείο Παιδείας, είχαν διαπιστώσει και ελλείψεις 2.500 υπαλλήλων.

Η προσφυγή των ΑΕΙ κατατίθεται στο ΣτΕ αύριο η μεθαύριο και με αυτήν οι διοικήσεις τους θα προσβάλουν την παρέμβαση στον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα των Ιδρυμάτων τους.

Πάντως τα περισσότερα ΑΕΙ λαμβάνουν αποφάσεις για παράταση των εγγράφων των πρωτοετών φοιτητών τους, ενώ έχουν λάβει αποφάσεις για παράταση κατά μία εβδομάδα έναρξης του εξαμήνου τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ