Κατασχέθηκαν 725 κιλά κρέατος μολυσμένου με το βακτήριο E.Coli - iefimerida.gr

Κατασχέθηκαν 725 κιλά κρέατος μολυσμένου με το βακτήριο E.Coli

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακαλούνται από την αγορά, με εντολή του ΕΦΕΤ, παρτίδες βοδινού κρέατος στο οποίο βρέθηκε στέλεχος του βακτήριο Escherichia coli (E.Coli). Το κρέας προερχόταν από τη Γαλλία και είχε διακινηθεί σε τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις.

Μόλις ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις αρχές του Βελγίου, απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τις επιχειρήσεις:

«ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΙΑ Α.Ε.» (Κεντρική Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης): αρ. παρτίδας 071878, (AV5: ωμοπλάτη με στήθος), ημερομηνία παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 173,8 κιλά.

«ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε.» (Σίνδος, Θεσσαλονίκη): αρ. παρτίδας 071862 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 214,6 κιλά.

«ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε.» (Στέρνες Ακρωτηρίου, Χανιά Κρήτης): 1) αρ. παρτίδας 071887 (Plat de cote: μεσοπλεύριο κρέας, στηθοπλευρές), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 49,7 κιλά και 2) Αρ. παρτίδας 071862 (Plat de cote), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 45,7 κιλά.

«ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ Α.Ε.» (Τρίκλινο, Κέρκυρα) : 1) αρ. παρτίδας 072135 (Plat de cote), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 49,9 κιλά και 2) αρ. παρτίδας 072135 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 190 κιλά.

Από την πλευρά του, το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημερώνει, ότι δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα σε καταναλώτες, τα οποία να συνδέονται με το συγκεκριμένο παθογόνο στέλεχος, στις περιοχές όπου διακινήθηκαν τα αναφερόμενα προϊόντα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, συνιστάται στους καταναλωτές να ακολουθούν ορθές πρακτικές υγιεινής και σωστό χειρισμό των τροφίμων στο σπίτι, όπως: σωστό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, καλό ξέβγαλμα και στέγνωμα. Το κρέας, συμπεριλαμβανομένου του κιμά, θα πρέπει να μαγειρεύεται καλά και να αποφεύγεται η διασταυρούμενη επιμόλυνση. Για παράδειγμα, χρήση διαφορετικής επιφάνειας κοπής για το ωμό κρέας, διαφορετικής για το μαγειρεμένο ή για τα φρέσκα λαχανικά. Εναλλακτικά, θα πρέπει να πλένεται η επιφάνεια κοπής με σαπούνι, μεταξύ των διαφόρων χρήσεων μίας επιφάνειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ