Τρόικα σε Μητσοτάκη: Ολοκληρώστε διαθεσιμότητα και απολύσεις - iefimerida.gr

Τρόικα σε Μητσοτάκη: Ολοκληρώστε διαθεσιμότητα και απολύσεις

Τρόικα σε Μητσοτάκη: Ολοκληρώστε διαθεσιμότητα και απολύσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με βασικό αίτημα να εφαρμοστεί η κυβερνητική απόφαση για την κινητικότητα στο Δημόσιο σε όλο της το εύρος προσέρχεται η Τρόικα στο δεύτερο τετ-α-τετ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.Στη νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών δεν λείπουν τα «αγκάθια» σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Η κυβέρνηση θέλει να πλέξει τον καμβά της πολιτικής της πάνω σε διατυπώσεις για αναμόρφωση του Δημοσίου, επιχειρώντας να πείσει ότι οι αναδιαρθρώσεις -ακόμα και οι μετακινήσεις και απολύσεις- οδηγούν σε αναβαθμισμένη δημόσια διοίκηση.

Οπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ ο κ. Μητσοτάκης στην προηγούμενη συνάντησή του με τους επικεφαλής της Τρόικα την περασμένη Τρίτη είχε στα χέρια του τη λίστα με τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα με βάση το λεγόμενο «πρώτο κύμα» διαθεσίμων (12.500 εργαζόμενοι ως το τέλος Σεπτεμβρίου), και προέβαλε ως «πολιτικό κεφάλαιο» την «αποφασιστικότητα» που επέδειξε το προηγούμενο διάστημα.

Η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι έθεσε επίσημα -και περιμένει απάντηση από την Τρόικα-αίτημα δίμηνης παράτασης για το δεύτερο «κύμα» διαθεσιμότητας, το οποίο σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις αφορά την ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας άλλων 12.500 υπαλλήλων μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, ωστόσο είναι άγνωστο αν οι δανειστές θα το αποδεχθούν

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ