Δηλητηριώδης λαγοκέφαλος στα δίχτυα ψαρά στη Νάξο [εικόνες] - iefimerida.gr

Δηλητηριώδης λαγοκέφαλος στα δίχτυα ψαρά στη Νάξο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάστισαν οι ψαράδες στον παραλιακό οικισμό του Απόλλωνα Νάξου, όταν βρήκαν στα δίχτυα τους έναν λαγοκέφαλο, το ψάρι με τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο.

Το ψάρι ήταν σχετικά μεγάλο (3,2 κιλά και μήκους 40 εκ.), γεγονός που προκάλεσε την έκπληξη των αλιέων αφού τέτοιου είδους ψάρια δεν απαντώνται συχνά στην περιοχή και ήταν απορίας άξιο πώς έφθασε σε τόσο μεγάλο μέγεθος.

Δηλητηριώδης λαγοκέφαλος στα δίχτυα ψαρά στη Νάξο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο (Lagocephalus sceleratus) περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

Δηλητηριώδης λαγοκέφαλος στα δίχτυα ψαρά στη Νάξο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ήδη ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές για την καταγραφή και μελέτη του ψαριού. Ο πληθυσμός τους εκτοξεύτηκε το 2007 εξαιτίας των υψηλότερων θερμοκρασιών στα νερά του Αιγαίου Πελάγους.

φωτογραφίες naxosnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ