Τι είναι η «Πατριωτική πολιτοφυλακή» και ποια η σχέση της με τη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Τι είναι η «Πατριωτική πολιτοφυλακή» και ποια η σχέση της με τη Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικεφαλής της οργάνωσης «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» στον νομό Ρεθύμνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο Ρέθυμνο, κατηγορούμενος για για παράνομη οπλοκατοχή, αφού στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα, πολεμοφόδια, κοντάρια με σημαίες, καθώς και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής. Χθες.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Skai.gr 40χρονος είναι επικεφαλής της
«Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», μιας οργάνωσης που είχε και στο παρελθόν απασχολήσει την επικαιρότητα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει απόσπασμα κειμένου, που φέρει τη «σφραγίδα» της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», και αναφέρει: «Δεν έχουμε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή ούτε με κανένα πολιτικό κόμμα. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό και διάγει έναν εθνικό αγώνα στο Κοινοβούλιο. Εχουμε κάποιες κοινές ιδεολογικές καταβολές, αλλά οι δρόμοι μας δεν τέμνονται πουθενά, γιατί εμείς είμαστε απλώς ένα νόμιμο εκπαιδευτικό κίνημα».

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι «η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» έχει προσελκύσει εκατοντάδες Ελληνες να εγγραφούν ως μέλη της, έχει πέντε υποοργανώσεις σε Λάρισα, Ιωάννινα, Ρόδο, Ηράκλειο και Ναύπακτο, ενώ κάποιες άλλες είναι υπό σύσταση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ