«O Καντάφι θα ανατινάξει την Τρίπολη αν επιτεθούν οι αντάρτες» - iefimerida.gr

«O Καντάφι θα ανατινάξει την Τρίπολη αν επιτεθούν οι αντάρτες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι έχει ένα "σχέδιο αυτοκτονίας" να ανατινάξει την Τρίπολη σε περίπτωση επίθεσης των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, δηλώνει σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου στη Λιβύη Μιχαήλ Μαργκέλοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιζβέστια.

"Ο λίβυος πρωθυπουργός μού είπε στην Τρίπολη: 'αν οι αντάρτες πάρουν την πόλη, θα την καλύψουμε με πυραύλους και θα την ανατινάξουμε' ", εξηγεί στη συνέντευξη αυτή ο Μαργκέλοφ, ένας αραβόφωνος που μετέβη στη Λιβύη τον περασμένο μήνα.

"Νομίζω ότι το καθεστώς Καντάφι έχει ένα σχέδιο αυτοκτονίας αυτού του τύπου", προσθέτει.

Ο απεσταλμένος του Καντάφι εκφράζει αμφιβολίες σε σχέση με την εκδοχή το λιβυκό καθεστώς να έχει έλλειψη πολεμοφοδίων.

"Ο Καντάφι δεν χρησιμοποίησε ούτε έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους και διαθέτει πολλούς. Αυτό μας κάνει να αμφιβάλλουμε ότι έχει έλλειψη όπλων. Θεωρητικά η Τρίπολη μπορεί να έχει έλλειψη πολεμοφοδίων για τα τεθωρακισμένα και τα ελαφρά όπλα αλλά ο συνταγματάρχης έχει πυραύλους και εκρηκτικά σε ποσότητες", εξηγεί ο Μαργκέλοφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ