Ασθενής με φυματίωση το έσκασε από το νοσοκομείο Λαμίας - iefimerida.gr

Ασθενής με φυματίωση το έσκασε από το νοσοκομείο Λαμίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Λαμίας και το ΕΚΑΒ, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε εξαφανιστεί από την πνευμονολογική κλινική μια αλλοδαπή με μολυσματική μεταδιδόμενη νόσο!

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την επαναφορά της στον ειδικό θάλαμο όπου νοσηλευόταν σε κατάσταση ημιαπομόνωσης, αλλά η έρευνα δεν έχει αποδώσει καρπούς.

Η γυναίκα, που είναι περίπου 35 χρόνων, είναι ασθενής με φυματίωση σε προχωρημένο στάδιο και γι' αυτό ακολουθούσε αγωγή επί τρεισήμισι μήνες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου. Όμως, αργά τη νύχτα της Τρίτης, οι νοσηλευτές διαπίστωσαν ότι έλειπε από το θάλαμο και μάλιστα είχε πάρει μαζί της τα προσωπικά της αντικείμενα!

Κανένα ίχνος της δεν βρέθηκε μέσα στο κτίριο του νοσοκομείου και, όταν το προσωπικό άρχισε να την αναζητά στους εξωτερικούς χώρους, διαπίστωσε ότι έλειπε και το ΙΧ αυτοκίνητό της! Τότε ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για να την εντοπίσει, ενώ ένα ασθενοφόρο ξεκίνησε περιπολίες για να την ξαναφέρει στην κλινική, αν εντοπιζόταν κάπου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσει την ασθένεια με απλή επαφή ή ακόμη και αν βρεθεί στον ίδιο χώρο με υγιείς ανθρώπους!

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νοσοκομεία ασθενής Λαμία φυματίωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ