Εληξε η ομηρία στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι - Δραματικό διάγγελμα από τον Κενυάτη πρόεδρο [εικόνες] - iefimerida.gr

Εληξε η ομηρία στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι - Δραματικό διάγγελμα από τον Κενυάτη πρόεδρο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τίτλοι τέλους για το αιματηρό περιστατικό ομηρίας στο Ναϊρόμπι, με τον Κενυάτη πρόεδρο Ουχούρου Κενυάτα να ανακοινώνει την εξουδετέρωση των ενόπλων ισλαμιστών που αιματοκύλισαν το εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ, μετά από ένα θρίλερ τεσσάρων ημερών.

«Ταπεινώσαμε και νικήσαμε αυτούς που μας επιτέθηκαν. Ως έθνος ματώσαμε αλλά δεν σκύψαμε το κεφάλι», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ουχούρου Κενυάτα, διευκρινίζοντας ότι «πέντε τρομοκράτες σκοτώθηκαν από σφαίρες και 11 ύποπτοι συνελήφθησαν».

Εληξε η ομηρία στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι - Δραματικό διάγγελμα από τον Κενυάτη πρόεδρο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών της Κένυας, οι νεκροί από την επίθεση των ισλαμιστών και την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας στο εμπορικό κέντρο ανέρχονται σε 67 (61 πολίτες και έξι στρατιώτες).

Στους 62 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματίων, ενώ αυτός των αγνοούμενων ξεπερνά τους 50.

Εληξε η ομηρία στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι - Δραματικό διάγγελμα από τον Κενυάτη πρόεδρο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο πρόεδρος της Κένυας δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες στην επίθεση, που αποδίδεται στους Σομαλούς ισλαμιστές αντάρτες αλ Σεμπάμπ, μετείχαν και δύο ή τρεις Αμερικανοί πολίτες, καθώς και μία Βρετανίδα. Όπως είπε, ειδικοί της σήμανσης και των ιατροδικαστικών υπηρεσιών εργάζονται για να προσδιορίσουν την εθνικότητα των τρομοκρατών.

Από τη πλευρά τους οι αντάρτες Σεμπάμπ ανακοίνωσαν απόψε ότι στην επιχείρηση αυτή δεν μετείχε καμία γυναίκα, διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες.

Ο Κενυάτης πρόεδρος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ